Szuper kivitelezés: Új, rajongói fegyver testreszabási menü koncepció született

Szuper kivitelezés: Új, rajongói fegyver testreszabási menü koncepció született

Ezzel a megoldással egy képen megkapnánk a legfontosabb információkat a fegyverekkel kapcsolatban, és a különböző tartozékokat is villámgyorsan felszerelhetnénk.

A rajongók a Rainbow Six: Siegeben - meg úgy általában minden játék esetében - időről előrukkolnak valami remek ötlettel. Most egy játékos átalakította a weapon customization (fegyverek testreszabhatósága) menüpontot, és azt kell mondjuk, hogy már első ránézésre sokkal letisztultabb és jobban használhatóbb.

Az egy dolog, hogy rögtön láthatjuk itt is a sebzését, tűzgyorsaságát és a tárkapacitását egy fegyvernek, de megjelenik egy még fontosabb képen a lövések közbeni visszarúgás mintázata (recoil pattern) is. Egyből leszűrhetjük, hogy milyen módon célszerű kezelni a puskát vagy pisztolyt, ha hatékonyak akarunk lenni vele. A másik szuper megoldás az attachmentsek (felcsatolható eszközök) letisztult megjelenítése, néhány kattintással ugyanis teljes egészében felszerelhetjük az aktuális fegyverünket.

New weapon customization menu concept. Feedback is appreciated. [Fan-made] from r/Rainbow6

*Ha nem indulna el a videó, kattints a címére

Ez a megvalósítás már csak azért megfontolandó lenne, mert a játékban, még a menüben is, időnként hosszú töltési idővel találkozik az ember. Bár a meccskeresés előtt minden fegyvert tetszés szerint beállíthatunk, így a rövidke pick alatt nem kell ezzel bíbelődni, de sokszor ki szeretnénk próbálni más kelléket, illetve egy patch után (pl.: Ash-től elvették az Acogot) nem árt, ha néhány pillanat alatt módosíthatunk. A tapasztalt játékosoknak nyilván nem okoz gondot se így se úgy, de az átláthatóság fontos szempont és a kezdőknek vagy kevésbé tapasztaltaknak is nagy segítség lenne a tanulási folyamat alatt. Sokan azzal egészítették még ki, hogy tökéletes lenne, ha egy oldalon kínálná fel a játék egy operátor összes fegyverét (így nem igazán kéne külön kattogni a nyilakon és újfent időt spórolnánk), bár talán ez már csak szőrszálhasogatás.

Egyetlen dolgot azért kifogásoltak az ötlettel kapcsolatban, bár ez inkább az Ubisoftnak szólt, mint sem a videó készítőjének, miszerint megjeleníthetné a játék, hogy az egyes tartozékok miben módosítják a fegyvereket és viselkedésüket. Ti mit gondoltok róla?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!