Az N6 jutott tovább, de a hétvége az OP varázslatáról szólt!

Az N6 jutott tovább, de a hétvége az OP varázslatáról szólt!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjának rájátszása parádésan indult, a One Piece előbb dupla hosszabbítás után fordított egy ádáz küzdelemben a Spirit ellen, majd hősiesen helytállt a Nice ellen, végül azonban elfáradtak és kiestek.

Az MNEB alapszakaszát követő rájátszás R6-ban a THR kilépése után elég gyorsan formát öltött, a WiLD by Lagardère Sports első helye LAN döntőt ért a csapatnak, azonban a 6. helyig még vár feladat a szereplőkre. Elsőként a One Piece és a Spirits Esports találkozott a King of the Hill rendszerű playoffban. Ez azt jelenti, hogy az 5-6. helyezett nyitja a sort, a nyertes pedig továbbjut és az egyel felette végzett együttes ellen folytathatja.

One Piece 2:1 Spirit

Bank

Tiltások

  • OP: Nomad, Vigil
  • Spirit: Hibana Mira

Két nagyon hasonló erősségű együttes vágott neki a rájátszás első körének. Az alapszakaszban oda-vissza verték egymást, de azok viszonylag sima mérkőzések voltak. Nem úgy most, hiszen anyait-apait beleadtak a játékosok. Az első körtől kezdve kiderült, hogy ez vath (OP) napja lehet, elképesztő módon játszott ugyanis. Nem sok idő telt el, megszerezte az első 3K-ját, miközben a két fél fej-fej mellett haladt és osztozkodott a körökön. Aztán 4-4-nél a Defuser telepítését is majdnem sikeresen akadályozta meg falon keresztül:

Persze a Spiritet sem kellett félteni, volt kiemelkedő teljesítmény náluk is, Hunp sem maradt adós egy 3K-val. A második félidőben támadóként jobban ment nekik, ennek köszönhetően pedig 6:4-re meg tudtak lépni. Egy támadásuk utána kudarcba fulladt, viszont az utolsó körben odáig fajult a dolog, hogy Swarm egyedül maradt a plantelés után, de sikerült gyorsan kiiktatnia UsBPoRRtHuN-t, majd 1v1-ben Vath inkább a hatástalanítás mellett döntött, kárára, ugyanis a Spirit játékosa pontosan tudta, hogy eljött számára az idő és befejezte a meccset. 5:7.

Club House

Tiltások

  • OP: Ying, Jäger
  • Spirit: Mira, Jackal

A második pályán sem igazán tudott ellépni egyik csapat sem a másiktól. A legnagyobb különbség 4:1 volt, amivel az OP megnyerte az első félidőt. A Spirit viszont nem hagyta magát, zsinórban 3 kört hozva egyenlítettek.

A második félidő továbbra is nagyon szoros volt, jól védekezett a Spirit és most nem hagyták ellenfelüket meglógni és hosszabbításra tolták a párharcot. Az Echo, Valkyrie, Nomad és Maestro ötös ellen egy Blitzzel újított az OP. Fél perc sem telt el, és sikerült Hunp Mastrojával végezni, ez az előny pedig remek kezdés volt, bár utána két embert is elveszítettek pár másodperc leforgása alatt és mindössze egyet sikerült cserébe lelőni. 3v3-ban Farba lőtt egy fontos fraget, így rögtön planteltek, ezzel kényszerítették mozgásra a védőket, akiket tőrbe csaltak és megszerezték a vezetést. Majd megfordult a felállás, az OP védekezhetett. Több, mint 2 percig egyetlen halál sem történt, aztán Hunp és Swarm hiába ölt kettőt és került előnybe a Spirit, 2v4-ben KGrei és vath könyörtelenül lőtte a harmadik mapra csapatát. 8:6.

Villa

Tiltások

  • OP: Pulse, Ying
  • Spirit: Maverick, Mira

Nem tudom mit reggeliztek a srácok, de nem csökkent a lelkesedésük, sőt továbbra sem kímélték egymást. Előbb a Spirit vezetett 2:1-re, majd az OP fordított megint, és az egymás utáni 3 kör elhozásával újfent megnyerték az első játékrészt 4:2-re támadó oldalon. Sőt, az 5:2 is megvolt már, és meccsponthoz is jutottak után, de a Spirit rendületlenül zárkózott. Nem volt más választásuk, be kellett vetniük Montagne-t is, és a francia meghozta a várva várt áttörést. Újabb hosszabbítás következett. Az addig eltelt néhány kör alatt viszont megtalálta az OP az ellenszert. Kiszedtek mindenkit Stratstealer pajzsos operátora mellől és után végeztek vele is. Az utolsó körben a Spirit teljesen visszahúzódott a sitera (Aviator Room, Games Room), nem akartak kockázatot vállalni, de ez nem bizonyult a legjobb ötletnek, mert egy megfontolt pushal szétzilálta az OP az ellenfelét és továbbjutott. 8:6.

Nice Gaming 2:1 One Piece

Club House

Tiltások

  • N6: Maverick, Mira
  • OP: Jäger, Ying

A mérkőzés első felét látva ki gondolta volna, hogy a szombatihoz hasonló parázs mérkőzés lesz ez is. A Nice Gaming ugyanis, egy új játékossal a fedélzeten - Tuv1 érkezett a korábbi THR-től - vágott neki a találkozónak. Ellentmondást nem tűrően meneteltek, Soma védő oldalon nagyon bedurvult, 5 kör alatt 12 killt szerzett és többek között ennek is köszönhetően már 4:1-re vezettek.

Nem telt bele sok idő, már 6:2-t mutatott az eredményjelző. Az alapszakaszban mindkét mérkőzést 7:3-ra nyerte meg az N6, szóval nem álltak messze most sem a hasonló végeredménytől. Ami ezután történt az már a csoda kategóriáját súrolja. Egymás után kezdte nyerni a köröket az OP és kiegyenlítettek. Viszont egy kellemetlen szünet teljesen keresztül húzta a két csapat számítást. A hosszabbításban 7:6-nál történt egy rehost tomcii kiesése miatt, ekkor azonban a Uplay megadta magát és majdnem fél óráig nem működött. Szerencsére helyreállt a rendszer és folytatódhatott a mérkőzés. Láthatóan kiesett a ritmusból az OP, így a Nice be tudta fejezni az első mapot. 8:6.

Oregon

Tiltások

  • N6: Mira, Dokkaebi
  • OP: Thatcher, Echo

Az első kört egy gyors és remek akcióval magához ragadta az N6, viszont az OP nem hogy összetört volna, éppen ellenkezőleg, megtáltosodott. Nem tudom honnan szerezték az erőt magukba, de behúzták az első félidőt. KGrei igazi vezéregyéniséggé avanzsált.

A lényeg a lényeg, hogy sok esélyt nem adtak riválisuknak, visszaadták az alapszakaszban elszenvedett vereség mértékét, 7:3-ra győztek.

Coastline

Tiltások

  • N6: Glaz, Mira
  • OP: Echo, Ying

A tengerpart döntött. Sokkal simábbra sikeredett, mint az eddiekből kinézett. Védő oldalon ludviggeri az előző mapos gyengébb teljesítményét most jócskán feljavította. Remekül irányította csapatát és egészen az ötödik körig halál nélkül játszott. Emellett soma is megtalálta újra az első meccsen látott formáját, és ugyan nem killelt annyit, de rotálásaival köröket érő megmozdulásokat láthattunk tőle. Az elfáradt OP pedig már nem tudta tartani a lépést és mondhatni kapituláltak. 7:1.

Az utolsó körben ludviggerit még a gáz gránát sem hatotta meg, ez egy nagyon érdekes momentum volt, ugyanis nem sebződött és gond nélkül le tudta rakni a defusert.

A következő fordulót április 5-én rendezik, akkor a Nice Gaming ellenfele a Team Plague lesz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!