"Abszolút offline csapat vagyunk és a márciusi bootcampen nagyon jól fekészültünk!" - RIFT interjú

Életük talán legnagyobb meccsére készülhetnek a RIFT-esek, bár ez elmondhatni a győri PlayIT-en rájuk váró WiLD-ra is, hiszen az MNEB első szezonjának bajnoki címe és nem kevés pénz a tét.

Miután a rájátszás utolsó körében becsatlakozott a RIFT - az alapszakasz második hely eme jutalommal járt nekik - a Team Plague ellen kellett kivívniuk a nagy döntőbe jutást. A részletekbe nem mennék most bele, aki esetleg kiváncsi az eredményre és a legjobb jelenetekre, az ne habozzon kattintani a linkekre. Mindenesetre végül ők készülhetnek az április 27-ig fináléra, és bár a csapatuk egy helyen változott szezon közben (w1oza érkezett), egy hihetetlenül erős ötösük van így is és abszolút sikerre éhes a társaság. A rájátszás vége és az első szezon döntője előtt elbeszélgettünk Kapusi "bENCE" Bencével, a RIFT edzőjével, hogy mi a véleménye az eddigi teljesítményükről, miként készülnek a mindent eldöntő ütközetre:

  1. Egészen a rájátszás utolsó köréig várnotok kellett a sorotokra. A Nice elleni meggyőző teljesítmény után tartottatok a Plague-től vagy már vártátok, hogy megmérkőzzetek velük?

"Az N6 elleni magabiztos győzelmük után, igenis tartottunk a PLG-től, ennek ellenére magabiztosan álltunk neki a várva várt mérkőzésnek."

  1. Az első pálya nagyon sima volt, aztán a másodikon szorosabb lett az eredmény. Úgy tűnt ettől függetlenül, hogy ti irányítotok. Ez így volt vagy esetleg megingott a csapat, de végül észbe kapott?

"Számítottunk rá, hogy a Club House sokkal szorosabb lesz, mint az Oregon - annak ellenére is, hogy 100%-os győzelmi arányunk volt ezen a pályán a szezonban -, hisz nagyon erős pályája ez a Plague-nek, jobban kedvez az ő játékstílusuknak."

  1. Ti utaztok a LAN döntőre Győrbe. Ez lesz talán minden idők legjobban várt magyar R6 összecsapása. Külön készültök a vadakra, esetleg bootcampeltek vagy mit lehet tudni a gyakorlásotokról?

"Különösebb módon nem tréningeztünk, mint ahogy a többi meccsre sem. Minden pályára fel vagyunk készülve. Voltunk egy négy napos bootcamp-en márciusban, ahol elég erősen dolgoztunk a fejlődés érdekében."

  1. Mit gondoltok online vagy offline tudtok jobban teljesíteni? Mi lehet az igazi erősségetek a LAN-on?

"Abszolút offline csapat vagyunk, sokkal jobban tudunk teljesíteni LAN-on, hisz nagyon erős baráti kapcsolatok vannak az együttesen belül és azt gondolom ez nagyon sokat segít nekünk."

  1. Mi a véleményetek a WiLD finn játékosáról, Tonttuuról? Nagyon jól beilleszkedett, és igazi erősségük lehet. Külön készültök rá esetleg?

"Tonttu egy nagyon erős játékos, rendkívül jól megállja a helyét náluk és remekül helyettesíti Combat Fragger pozícióját."

Egy hét sincs már hátra a Magyar Nemzeti Bajnokság első szezonjának fináléjáig, április 27-én pedig eldől ki lesz hazánk Rainbow Six: Siege bajnoka. Ha tehetitek gyertek el Győrbe a PlayIT-re és nézzétek élőben a profikat!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!