Hirdetés

Az OpenAI 99.4%-ban legyőzte a hétvégén ellenük induló játékosokat!

Regisztráltak, bejutottak és kipróbálhatták magukat az OpenAI ellen. Erről szólt a hétvége, és ugyan megkötések mellett tud még csak játszani a program, de már így is aggasztó, hogy a legtöbb embert simán legyűrik.

Hirdetés

Nem is oly rég arról számolhattunk be, hogy az OpenAI két vállra fektette a regnáló világbajnok OG ötösét. Ezek után a fejlesztők nyilvánosan is elérhetővé tették a technológiát, pontosabban bárki kiállhatott ellenük, ha jelentkezett az eseményre a weboldalukon keresztül.

Kétféle mérkőzést játszhatott a nagyérdemű:

 • Competitive (öt játékos vs öt bot)
 • Cooperative (emberek és botok közösen alkottak csapatot)

Összesen 7.257 competitive meccset toltak le, melyből 7.215-öt az OpenAI megnyert. Ez 99.4 százalékos győzelmi arányt jelent, és csak a tisztánlátás végett, a 18.689 vállalkozó kedvű egyénből végül egy maroknyi tudott csak 42 összecsapást behúzni. Azt ne felejtsük el, hogy szigorú szabályok vonatkoztak a csapatokra, hiszen a botoknak egyelőre limitált lehetőségeik vannak. Mindössze 17 hős közül lehetett választani.


Az OpenAI első veresége

A ranglista szerint egy gárda kifejezetten ügyesen teljesített a mesterséges intelligencia ellen, zsinórban tízszer diadalmaskodtak ugyanis. Ez mutatja, hogy van még tanulnivalója az AI-nak. A fejlesztők ennek ellenére elégedettek az eredménnyel, hiszen hosszú utat jártak be a kezdetek óta és a saját magát tanító "alkalmazás" már így is szenzációs szintre jutott el.

Az emberi oldalát mutatja egyébként a videó, hogy nagy energia szabadult fel a játékosokból, mikor végre sikerült felül kerekedniük a számítógépen:

Egy nap viszont az is lehet, hogy nekünk embereknek már nem lesz esélyünk egy világbajnokságon, mert az AI olyan szintre fejlődik, ami nekünk már túl magas. Ti kipróbáltátok/kipróbálnátok magatokat a botok ellen?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Chutbert 1 éve
  Deep AI a Cheating kovetkezo szintje. Mar ott sem kell majd lenned, hogy nyerj.
  0 0 Válasz
 • Komojtalan 1 éve
  15 éve nagy szám volt a sakk világbajnokot megverni, ami elvileg egy bonyolult játék. Tavaly a Go világbajnok is kikapott, amit 10 éve sem tudtak elképzelni, ehhez képest ez nudli. Lehet azt mondani, hogy ezeket ki lehet számolni (Go -t nem lehet), viszont 3 éve 4 profi pókerest is elvert a gép, amely egy információ hiányos játék: 2-7 lapot ismer a gép az 52 -ből. Jó, rangeket lehet felállítani - ahogy teszik ezt a jobb játékosok - és onnan tiszta matematika, de ezt az emberek is kihasználhatták volna, csak nem úgy járt az agyuk.
  0 0 Válasz
 • nagyonjo33 1 éve
  Azért ha rendes Captain draft lenne és az összes hős közül lehetne választani-bannolni akkor szerintem már gondban lenne az AI. Biztos megzavarodna bizonyos emberi pickektol-bannoktol. Az hogy team fightba jobb az meg inkább csalás mert most is vannak olyan csalások, sricptek hogyha közeljön (daggerezik) az ellenfél akkor elnyomja az autostunt a karakter. Az AI is így működhet valahogy szóval abban tényleg jobb tud lenni... Az én véleményem hogy túl bonyolult ez a játék és túl sok egyedi (emberi) döntést kell benne hozni hogy a teljes gameban (minden hőssel, bottle használattal, wardolassal, mi egymással amit még nemtud az AI) ugyanilyen arányban elverje a profi játékosokat.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?