Jeff Kaplan bejelentette az Overwatch karakter és játékmód tervező funkcióját!

Jeff Kaplan bejelentette az Overwatch karakter és játékmód tervező funkcióját!

A Workshop rendszer számtalan lehetőséget biztosít a kreatív felhasználók számára. 

Néhány héttel ezelőtt Jeff Kaplan a Storm Rising esemény érkezésének apropóján megjelent oh nickel közvetítésén és igencsak érdekes dolgokat árult el a ránk váró tartalmakkal kapcsolatban. Kiderült például, hogy a Jetpack Cat soha nem lesz játszható karakter, de a születésnapi eseménykor kapunk majd egy olyan skint, amitől eldobjuk az agyunkat, továbbá hamarosan olyan fantasztikus funkciók várhatóak az Overwatch-ba, amiket a játékosbázis már régóta követel magának. 

Jeff és a csapat szerencsére nem húzta sokáig az agyunkat az egyik újítással kapcsolatban, ugyanis nemrég egy fejlesztői videóban bejelentették a Workshop funkciót, amiben a felhasználók megalkothatják a saját játékmódjaikat, ráadásul hős prototípusokat is tervezhetnek. A rendszer a Custom Games fül alatt lesz elérhető és alapvetően két kreatív fejlesztőnek köszönhetjük, akik felvetették a vezetőségnek, hogy mi lenne, ha a játékosok is kapnának némi alkotói szabadságot az Overwatch-ban és kiélhetnék kreativitásukat a játék motorja alatt. A félreértések elkerülése végett Kaplan kiemelte, hogy a Workshop nem pálya készítő vagy szerkesztő, viszont számtalan lehetőséget rejt magában és megadja az alkalmat a játék logikájának és szabályainak megértéséhez, továbbá rávezetheti a fogékony elméket a játékfejlesztésre. Ha kíváncsiak vagytok a további részletekre, nézzétek végig az alábbi videót!


A Workshop egyébként már elérhető a PTR szervereken és a felhasználóknak arra is van alkalmuk, hogy megoszthassák egymással az elkészült műveket vagy játékmódokat. 

Nektek egyébként a leírtak alapján hogy tetszik a Workshop ötlete?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!