Hiába a RIFT szenzációs feltámadása, a WiLD az MNEB első szezonjának bajnoka!

Hiába a RIFT szenzációs feltámadása, a WiLD az MNEB első szezonjának bajnoka!

Az első mapon vezetett a RIFT, aztán zsinórban nyert hét kört a WiLD, a második pályán viszont 6:3-as hátrányból hosszabbításra kényszerítették a vadakat, akik végül 8:6 arányban nyertek és bajnoki címet ünnepelhettek az MNEB-en.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjának történelmi fináléjában hazánk két titánja csapott össze. A RIFT az alapszakasz második helyezése után a rájátszás utolsó körében könnyedén legyőzte a Team Plague-et, a LAN-on pedig a Combat távozása után továbbra is parádézó WiLD ellen küzdhettek meg. Egy sokáig emlékezetes záró mérkőzést produkáltak a felek, és mint kiderült Kapcsi most lépett utoljára virtuális pályára versenyen.

RIFT 2:7 WiLD (Coastline)

Tiltások

WiLD: Hibana, Mira
RIFT: Buck, Echo

A MNEB döntőjének legelső fragje Strike nevéhez fűződik, miután villámgyorsan támadóként kilőtte Lino-t. Sokáig nem örülhetett, ő is padlót fogott, és mentek az oda vissza killek, ráadásul DogeFather az utolsó pillanatokban duplázott és így vezetést szerzett csapatának. A RIFT a Capitao, Twitch, Sledge, Ash, Zofia ötössel rohamozott végig. A következő körben Strike újra lesújtott már az elején és w1oza révén dupla emberelőnybe kerültek, amit be is tudták fejezni, előnyük már 2:0 volt. Ezt követően viszont fordult a kocka, nem is akárhogyan, először egy szinte tökéletes védekezést mutatott be a WiLD (a Smoke, Castle, Valk, Maestro, Jäger ötös mellett néha még egy Lesiont is kipróbáltak).

Majd ezt követően Lino duplázott, mégis 3v2 szituáció alakult ki a RIFT-nek, az igazi látványosságot viszont az 1v1-ben maradt Hedsut és Kapcsi szolgáltatta. Utóbbi Zofiával elkábította a Maestrot, azonban fekve Hedsut mégis lehozta. Zsinórban 4 kört nyertek, ezzel a vadaké lett az első félidő. Olyannyira ráéreztek a mérkőzés ízére, hogy a WiLD támadó oldalon is megállíthatatlan maradt. Többször is planteltek és Lino, PoPet, valamint Hedsut játéka révén 7:2-re előnybe kerültek a párharcban.

RIFT 6:8 WiLD (Consulate)

Tiltások

RIFT: Hibana, Maestro
WiLD: Blackbeard, Mira

Most a vadak kezdhettek rohamozni, és elég jól sikerólt, például Lino megint remekül startolt, két kill fűződött a nevéhez. Nem voltak restek füst alatt plantelni a második körben, de az igazi parádét most Tonttuu szolgáltatta, egy 4K-val tette hozzá a magáét a WiLD nyertes köréhez. Nehéz megfejteni, hogy mi történhetett a RIFT-tel, de nem találták továbbra sem a formájukat, a vadak pedig egyre inkább megvadultak a virtuális térben. Zsinórban már a 10. körüket nyerték meg, miután Hedsut újfent nagyot ment.

Nem volt egy perc sem hátra, mikor a csendet egyszer csak sűrű fegyverropogás szakította meg, de a vadak reteszét megint nem sikerült feltörnie a RIFT-nek, az első félidő nagyjából ezzel el is dőlt. 0:4. Először a második pályán a kör megnyerésének közelébe került a RIFT, miután Herki és PoPet maradt csak életben. Az utolsó másodpercekben Kapcsi higgadtságának köszönhetően az első pontjuknak örülhettek. Kapcsi rákapott, mert a következő körben kinézett garázs melletti kijárati lépcsőn és fejen találta Tonttuu Buckját. A társak is csatlakoztak hozzá, az emberelőnyt folyamatosan fent tudták tartani és ezzel winnel egy picit még jobban felzárkóztak. 2:4. Azt hiszem ilyenkor mondják azt, hogy "vérszagot érez" egy csapat, keletről indulva ugyanis két embert is kilőttek a RIFT-esek, viszont csak 4v3-ban pusholhattak tovább, miután elvesztették w1ozát. Ez sem volt elég, ugyanis balcony-n két embert vadászott le Lino, és már nem maradt ideje a RIFT-nek semmire.

Nőtt a különbség a WiLD javára. Egy gyors oda-vissza fraggel kezdődött a 8. kör, majd Strike padlón keresztül durrantotta ki Tonttuu-t, és nem sokkal rá Kapcsi fake plantelt, de PoPet ezt nem vette be és likvidálta őt, de az igazi tűzijáték Strike puskájából érkezett, az idő lejárta előtt lecsapott egy duplával, így életben maradtak a RIFT reményei. 3:5. Pickelt egy Kaid-ot a WiLD. Nem ez hozta meg azonban az áttörést, ugyanis Lino megint nagyon hasznos killt szerzett. 3v5-ben folytatódott a küzdelem, és egy planteléssel próbálkozott a RIFT, hogy irányítása alá vonja a meccset, de Echoval ezt megszakították és másodpercek alatt ledarálták az életben maradt támadókat. Nem adta azonban fel a RIFT, az utolsó erőtartalékaikat is előhúzták a a srácok, BanzaJ vakon fragelt, egy plantelést 1v2-ben Hedsut Echoval majdnem tönkretett, de aztán Doge és Kapcsi megoldotta, végül garázsra egy parádés rusht mutattak be, ahol alig egy perc alatt letették a defusert és kilőtték az összes WiLD játékost. A zsinórban hozott három pont 6:6-ra módosította az állást. A 13. körben viszont a vadak újra magukra találtak, fentre kérték a védelmet és betonbiztos pontokat találtak és mindössze egy embert veszítettek. 6:7. Váltás után a RIFT garázsban def-elt, BanzaJ szemfülessége után hamar egyel többen voltak a védők, azonban hiába mindez, lerakták a vadak a hatástalanítót, Lino pedig embertelen formában játszva egy duplával juttatta bajnoki címhez a WiLD együttesét.

A torna MVP játékosa a WiLD-ban játszó Hedsut lett.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!