A Shanghai Dragons is bejutott az Overwatch League második etapjának rájátszásába!

A Shanghai Dragons is bejutott az Overwatch League második etapjának rájátszásába!

A csapatnak játszania sem kellett, hogy biztos legyen a helye az 500 ezer dolláros playoffsban. 

A napokban célegyenesbe ért az Overwatch League második etapjának alapszakasza, viszont az utolsó hétre nem sok izgalom maradt, mivel a rájátszás mezőnye zömmel kialakult már korábban. A második versenynapon például nem nagyon számított a Gladiatorsnak, hogy kikaptak a Boston Uprisingttől, ráadásul utóbbinak is csupán a végelszámolás miatt volt fontos a győzelem. 

A hét harmadik játéknapja azért még fontos volt egyes csapatok számára, ugyanis a rájátszás két kiadó helyéért még nagy csata ment a középmezőnyben. Az első meccs inkább bemelegítésnek számított a fontos találkozók előtt és borítékolható volt, hogy a London Spitfire bedarálja majd a Houston Outlawst. A második találkozó is tét nélkül zajlott úgymond, viszont meglepetésre a rendkívül inkonzisztens Atlanta Reign legyőzte a verhetetlennek hitt New York Excelsiort. Ezt követően a Vancouver Titans tiszteletet nem ismerve kinullázta a Seoul Dynasty-t, akik még ennek ellenére is versenyben vannak a továbbjutásért, csupán le kell győzniük a Hangzhou Sparkot az utolsó napon. A végjátékot a Mystery Heroes szimulátor Chengdu Hunters és az első etapot győzelem nélkül záró Los Angeles Valiant vívta, utóbbinak azonban jobban ment a meccs és kiütötték a kínaiakat a playoff esélyesek közül. Érdekesség, hogy a pandák vereségének a Shanghai Dragons örült a legjobban, ugyanis így a San Francisco Shock elleni utolsó meccsük eredményétől függetlenül bejutottak a rájátszásba, a csapat fennállása óta először!

Talán mondanom sem kell, hogy ez hatalmas mérföldkő a sárkányok számára, akik a tavalyi szezonban egyetlen győzelmet sem szereztek és 0-40-ben zárták az alapszakaszt. A vesszőfutás sajnos a második szezonban is folytatódott és a mérleg 0-42-őt mutatott, amikor csoda történt és a csapat megszerezte első diadalát még az első etapban. Azóta a Dragons rengeteget fejlődött, köszönhetően a Boston Uprising-tól igazolt Gamsunak és annak ellenére, hogy nem feltétlenül nehéz etap van mögöttük, mindenféleképpen hatalmas sikert értek el.

 Ha kíváncsiak vagytok egyébként a mérkőzésekre, indítsátok el az alábbi videót!


Az ötödik hét harmadik versenynapjának eredményei tehát a következők:

  • London Spitfire vs. Houston Outlaws - 4:0
  • Atlanta Reign vs. New York Excelsior - 3:2
  • Seoul Dynasty vs. Vancouver Titans - 0:4
  • Los Angeles Valiant vs. Chengdu Hunters - 2:3

A második etap utolsó alapszakaszi versenynapján pedig az alábbi mérkőzéseket tekinthetjük meg:

  • Toronto Defiant vs. Paris Eternal - 21:00
  • Washington Justice vs. Boston Uprising - 22:30
  • Shanghai Dragons vs. San Francisco Shock - 00:00
  • Los Angeles Valiant vs. Chengdu Hunters - 01:30

A meccseket ezúttal is az Overwatch League Twitch csatornáján követhetitek majd, jó szórakozást!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!