Négy golyó találta el, csapata kidobta, mégis visszatért

Négy golyó találta el, csapata kidobta, mégis visszatért

Nyolc hónappal a lövöldözés után visszatért oLARRY az NBA 2K League profi mezőnyébe.

2018. augusztus 26-án megrázta a világot a jacksonville-i lövöldözés, ami egy Madden NFL versenyen tört ki. A tragikus eseménysorozatban ketten életüket vesztették, többen súlyosan megsérültek. A sérültek között szerepelt Timothy Anselimo, ismertebb nevén oLARRY is, akit négy golyó talált el. Egy a mellkasát szakította át, egy a csípőjébe fúródott bele, kettő a jobb kezét zúzta szét. A brutális sérülések végül majdnem a karrierjének végét jelentették, de nyolc hónappal a jacksonville-i tragédia után Timothy ismét a profik között szerepel. Óriási akaraterőről tett tanúbizonyságot és hiába mondtak le róla, ő mégis visszaküzdötte magát az elitbe.

A kórházi ágyon elmondták neki, hogy milyen sérüléseket szenvedett. Mikor megtudta, hogy a hátralévő életében a hüvelykujját csak 50 százalékosan tudja majd használni azzal a mondattal hívta fel édesanyját, hogy soha nem lesz képes már játszani. Az orvosok mindent megtettek és Timothy felépült a súlyos sérüléseiből, de a fizikai és lelki fájdalom nem múlt el a mai napig sem. 2018-ban a Milwaukee Bucks csapatában pattogtatott a virtuális pályákon, de amikor megtudta a csapat, hogy milyen sérülések érték a játékosukat úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg Timothy szerződését.

Az ágyból nézte a streameket, amiken még múltkor ő szerepelt és ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy bármilyen kínkeserves lesz a folyamat, újra versenyjátékost farag magából. A kontroller joystickjét megtanulta speciális fogással, a mutatóujjának segítségével használni és fokozatosan jöttek is az eredmények. Miután a Bucks kitette őt a keretéből nem tudta mire számíthat. Az NBA 2K League kibővült további csapatokkal és ez hozta meg a lehetőséget Timothy számára, hogy újra kerettag legyen egy profi szervezetnél. Csörgött a telefon és a clevelandi Cavs Legion menedzsere szólt bele, hogy örömmel látnák maguk között Timothyt. Ennél több nem is kellett neki, akár már másnap indulásra készen állt. Miután sikerült mindenben megegyezni a gárdával, márciusban már Clevelandbe is költözött Timothy, hogy ott kezdje meg második NBA 2K League szezonját. Jelenleg 3-3-as mérleggel áll a tabellán a Legion, amiben 10 pontot és 5,7 lepattanót átlagol oLARRY.

Más már lemondott volna az álmairól, de nem Anselimo, akit egész életére megváltoztatott az, amit átélt Jacksonville-ben. Minden nap azon dolgozik a virtuális pályákon és azokon kívül, hogy jobb élete legyen. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.