Ilyen volt az R6S korai fejlesztése: számtalan ötletet vetettek el a játék elején

Ilyen volt az R6S korai fejlesztése: számtalan ötletet vetettek el a játék elején

Ritka pillanatok egyike, mikor betekintést nyerhetünk egy játék korai állapotába. Fantasztikus látni, hogy milyen aprólékos figyelmet fordítottak a részletekre, és ebben a videóban igazi időutazásban van részünk.

Egy YouTuber, pontosabban Rogue-9 kiadott egy mini-dokumentumfilmet, amelyben láthatjuk a Rainbow Six: Siege korai fázisait, és megnézhetjük miként készültek az animációk, hogyan használták a CGI-t, valamint a Motion Capture technológiát. Kiderül többek között az is, hogy az alkotómunka folyamán miben gondolkozott a Ubisoft. Eleinte a rombolható környezet körről körre megmaradt volna a meccs végéig. Persze ez rengeteg kérdést felvetett már akkor is, így végül elvetették. Abban már a kezdetekkor biztosak voltak, hogy a Siege egy támadó és egy védekező csapat köré épül majd, valamint a védők képesek megerősíteni az objektumot különböző eszközökkel. Voltak azonban olyan megoldások, melyek nem kerültek bele a végleges verzióba, ilyen például a mozgatható bútor. Emellett ajtókat készítettek a pályákra, így egy székkel is ki lehetett támasztani a támadók lassítására.

Miután kialakult, hogy barikádokat és megerősített falakat használtak mindezek helyett - az egyszerűsítés kedvéért -, szépen felvették a hozzájuk tartozó animációkat, méghozzá valódi emberek segítségével. Viszont az, hogy az egyik csapat befészkeli magát egy épületbe csak az érem egyik oldala. Nekik megvan a felszerelésük a védésre, de mi a helyzet az offenzív ötössel?

Az egyik legmókásabb ötlet a Shieldes operátorok helyzete, ugyanis a korai fázisban egy csapattárs segítségével keresztül szaladhatott - betörve - a barikádon vagy soft falon. Egy másik elképzelés szerint nem a támadók használhattak volna Claymore-t, hanem a védők keseríthették volna meg vele a betolakodók életét.

Az egyik legérdekesebb információ pedig, hogy a Siege koncepciója többféle téma köré épült fel, azonban sok mindenen törték a fejüket korábban a készítők. A témákat illetően többet is megemlített a videóban Rogue-9:

Intel: Inkább a tiszta skillre hegyezték volna ki és minimapot is beépítettek volna, hasonlóan a Counter Strike-hoz.

Tactical: Itt egyértelműen az információszerzés, a taktika és a mozgásra figyeltek oda. Megjelent egy felvetés az elején a Scan Eagle-ről, ami körbe-körbe járt volna az épület körül.

Hősök: Tulajdonképpen különböző klasszokra osztották volna az operátorokat. A tervezés elején nem csak egy élet volt körönként, hanem a kör közben is újra lehetett éledni. Egy a fejlesztők körében lezajlott torna után viszont ezt a respawn teóriát elvetették.

Mondhatjuk, hogy ezekből gyúrták össze végül a Rainbow Six: Sieget, de a videóban remek látványvilágot és hasznos információkat nézhetünk és hallhatunk meg:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!