A Rise of Shadows ötletes, de borzasztó epic lapjai

A Rise of Shadows ötletes, de borzasztó epic lapjai

Van az úgy, hogy hiába rendkívül ötletes egy lap alapkoncepciója, a gyakorlatban mégis csődöt mond.

A Rise of Shadows kiegészítőt általánosságban mindenki jóra értékeli, és a kiadott lapok is meglehetősen ötletesek. Cikkünkben azokkal az epic lapokkal foglalkozunk, amik 50% alatti győzelmi arányt produkálnak. Megvizsgáljuk, hogy mit tudnak, és rávilágítunk, hogy miért működnek ilyen alacsony hatásfokon.

A legrosszabb epicek

Ami elsőre feltűnik, hogy a Witch's Brew és a Lazul's Scheme meglehetősen gyakran használt spelleknek minősülnek az alacsony győzelmi arányuk ellenére. Előbbit a Big Shaman, utóbbit a mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nomi Priest használja.

A Big Shaman alapesetben egy elég jónak mondható győzelmi arányt hoz, és míg egy tíz manánál felhasznált Witch's Brew életmentő lehet, addig hosszútávon kijelenthető, hogy healelgetéssel nem lehet nyerni. A Nomi Priest pedig roppant olcsón összerakható és igazán szórakoztató pakli, de egyben igen nehezen is játszható, és ennek fényében már érthető, hogy miért fedezhető fel ez az ellentmondás a Lazul's Scheme esetében.

A lapok, amiket megérdemlünk, csak épp most nincs rá szükségünk

A háromból a Jumbo Imp az ismerős mechanika alapján működik, de amíg a Sea Giant játszható, addig mindig a zöld óriás marad a Zoolockok favoritja. Az Unidentified Contract egy jó kártya is lehetne, ha tényleges megoldásként lehetne használni, és nem lenne helyette megannyi alternatíva. A Batterhead egy olyan tech kártya, ami a Mossy Horrorhoz hasonlóan a Token Druid minion inváziójára remek ellenszernek bizonyulhat, de ha épp nem counterként akarod használni, akkor felejthető lap.

A szórakoztató trió

A Darkest Hourt és a Portal Overfiendet használó paklikat már bemutattuk nektek, és még a Crystal Stag is beférhet egy ehhez hasonló Heal Druid összeállításba, de összességében egy-két vicces meccsnél többet nem szabad tőlük elvárni.

Futottak még, avagy akikről idáig nem esett szó

Elsősorban a Dragon Speakert szeretnénk kiemelni a maradék közül, ami ugyan briliáns kevercse a sárkány szinergiának és a Paladin handbuff mechanikájának, de egyelőre nem talált magára. Nincs kizárva, hogy az érkező frissítésekkel előtérbe kerülhet. A többi lap sem feltétlenül zsákutca, de vagy az előző hasonlóan egyedi élményt adnak, vagy túl kicsi a befolyásuk a kompetitív mezőnyben, -így aztán parkolópályán időznek.

Látsz olyan epicet a legrosszabbak között, aminél szerinted indokolatlan a feltüntetett alacsony győzelmi arány?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!