Redeye őszintén beszélt depressziójáról és üzenetet küldött a hasonló betegséggel küzdőknek!

A veterán e-sport műsorvezető Twitteren osztotta meg követőivel, hogy komoly depresszióval küzd.

Talán nem nagyon kell különösebben senkinek sem bemutatnom Paul "Redeye" Chaloner urat, aki szinte időtlen idők óta megbecsült tagja az e-sport közösségnek. Mindenesetre érdemes róla tudni, hogy 2002-ben indult útjára a pályafutása, amikor egy jóbarátjával Quake-t kezdtek kommentálni. Azóta foglalkozott a Quake 3 és Quake 4-en túl több Counter Strike-al, Starcraft 2-vel, valamint Dota 2-vel is. Többször láthattuk már őt nagy Dota verseny házigazdájaként és volt szerencséje több The International-on is feltűnni.

Egy rendkívül színvonalas és felkészült műsorvezetőről beszélhetünk tehát vele kapcsolatban, azonban most úgy tűnik komolyabb problémái akadtak. A mentális megbetegedés egy olyan téma, amely a modern társadalomban egyre inkább előtérbe kerül. Az élet különböző területeiről sokféle egyéniség - sportolóktól kezdve a színészekig - lépett már a nyilvánosság elé és számolt be a saját mentális betegségével kapcsolatos nehézségekről. Nem lehet tehát félvállról venni ezt a jelenséget. Néhány napja egy bejegyzésben tudatta követőivel a 47 éves ReDeYe, a legendás e-sport-műsorvezető, hogy azért láthatták őt kevesebbet az utóbbi időben, mert ő is mentális betegséggel küzd, méghozzá depresszióval.

"A keményebb úton kellett megtanulnom, hogy nem számít milyen az életed vagy milyen kényelmesen éled, hiába tied a legnagyszerűbb munka, hiába van melletted a legcsodálatosabb partner, az agyadban lévő kémiát ez nem érdekeli és bamm, téged is megtalál a depresszió. A semmiből. Nehéz megérteni, megjósolni és megbirkózni vele."

A bejegyzésébén leírja többek között azt, hogy mennyire kimeríti őt ez az állapot és, hogy mennyire másként látja az ember ilyenkor a világot, mármint negatívan. Sokszor a barátok viccei, mely máskor tényleg humoros, ilyenkor csak felcseszi az agyát. A család közeledni szeretne, de inkább csak kémkedésnek tűnik számára. Ezek után döntött úgy, hogy érdemes felkeresni a segítséget, hiszen szakemberek tanácsai rengeteget jelenthetnek ilyenkor és nem szabad szégyellni ezt.

A Twitter posztra rögtön özönlöttek a válaszok, többek között korábbi munkatársa, Kyle és a CS:GO körökben jól ismert FalleN is támogatásáról biztosították Redeye-t.

Annak ellenére, hogy abszolút nyíltan beszélt egy ilyen nehéz témáról, Redeye egy üzenettel hívta fel az emberek figyelmét erre a problémára és nagy erőt adott minden hasonló betegséggel küzdő számára:

"Egy egyszerű üzenet az életedben jelen lévő embereknek, miszerint szereted őket és törődsz velük, annyi erőt adhat, hogy küzdeni fognak. Ne felejtsd el közölni barátaiddal és a családoddal, hogy mennyit jelentenek számodra."

Ahogy az utolsó bekezdésében is kitért rá, bárki, aki ehhez hasonló problémával küzd, kitartást, hiszen tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, és ha kell kérjetek szakembertől segítséget, mert képesek vagytok túllendülni a dolgon!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.