Három strenght hős vitte a prímet a Dota 2 EPICENTER Major selejtezőin!

Egy újabb kimutatás, melyből kiderült, hogy az Eartshaker, Doom és Sand King triója miért áll a többi hős felett egy kicsivel.

Az EPICENTER Major selejtezőit letudták, és kialakult a 16 fős mezőny. A képen jól látható, hogy Európa és Kína kapta a legtöbb helyet, és az eddigi 1 helyett most két együttes jut ki a rendezvényre a Minorön keresztül.

A kvalifikációk során három hős kiemelkedett a mezőnyből az összes régiót figyelembe véve, és megvizsgálták a statisztikák alapján, hogy ez miért történhetett.

Sand King

A legtöbb meccsben ezt a hőst láthattuk, 99-szer választották ki. Mindössze 48,48%-ban sikerült győzni vele, szóval miért is pickelték ennyiszer? Mert hihetetlenül sokoldalú. Jól farmol, többek között a top 10 legjobban teljesítő karakterek között is megtalálható volt az átlagos XPM (456) és Last Hitek (147.99) alapján. A poz 1 (mid) és 2-t (mid) nem számítva átlagban 12.24 asszisztot hoztak vele össze, tehát ebből az következik, hogy remek ganker és teamfighter.

A lehetőségekhez mérten elég tankosnak számít, és a mostani őrült metában ez strapabírósága nagyon sokat jelent. Egy embert, de akár többet is képes stunolni, területre pedig a Sand Storm és Epicenter kombó kiválóan alkalmas. Röviden: szinte minden feladatra tökéletes jelenleg.

Doom

A második legtöbbet játszott hős a pokol ura, 92 összecsapásban döntöttek mellette. A 3.20-as KDA elég lenyűgöző, és az SK-hoz hasonlóan ő is sok mindenre képes és rengeteg asszisztból kiveszi a részét (11.74). Az átlagos 427-es XPM és a 121-es LH több, mint meggyőző. A pályán található creepektől beszerezhető képességek pedig a variációk tárházát szolgáltatják az ő és csapata számára.

Elsődlegesen viszont az ultija ér aranyat, az olyan core hősök felemelkedésével, mint a Morphling, Sven, Troll vagy Ember Spirit, a Doom ugyanis teljesen megbéníthatja őket. Nem meglepő az 55.43%-os győzelmi aránya.

Earthshaker

Nem meglepő módon őt választották a harmadik legtöbbször. Amerre jár megremeg a föld alatta, ennek hatására 50.60% winrate-t produkáltak vele a profik. Átlagosan ő rendelkezik a legtöbb assziszttal (12.46) és bár nem farmol szuperül, mint a fentebbi harcostársai, de neki nem ez a feladata. Arra specializálódott, hogy stunoljon és földbe döngöljön bárkit.

Az Echo Slammel meccseket lehet eldönteni, de igaz az is, egy rossz mozdulat és füstbe ment terv lehet belőle, ha rosszul időzítünk. A Blink kulcsfontosságú, mert ezzel a mobilitással meglepetésszerűen akciózhatunk és a carryket így lehet a leghatékonyabban semlegesíteni. Legnagyobb erőssége a legnagyobb hátránya is, hiszen ha nincs meg ez a tárgy, akkor jóval veszélyesebb vele manőverezni a harctéren.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!