Saját játékot készít a Dota Auto Chess-ből a Valve - Hivatalos

A Defense of the Ancients is custom mapként kezdte és az elmúlt majd két évtized alatt micsoda utat járt be. A Valve egy újabb hasonló alkotást vinne sikerre, Auto Chess néven.

A Dota 2 már nem csak egy másik játékban elkészített pálya, hanem egy önálló program, viszont a Valve gondoskodott arról, hogy a kreatív alkotók a Warcraft 3-hoz hasonlóan itt is létrehozhassák saját alkotásaikat. Így született a Dota Auto Chess is, mely alig néhány hónap alatt jóval több, mint 8 milliós letöltést produkált és már túl van a map az 1 milliárd lejátszott mérkőzésen is. Aki esetleg nem ismerné a stílusát, itt egy rövid ízelítő:

Az Auto Chess eredeti megalkotója a Drodo Studios, és mint kiderült a Valve felvette a kapcsolatot és egy hosszú megbeszélést folytattak velük a játék jövőjéről. Arra jutottak, hogy végül együtt nem tudnák létrehozni a külön megjelenő címet különböző okok miatt, azonban egymást segítik és támogatják továbbra is. A Drodo egyébként mobilra fejleszti ugyanezt a témát, és már kipróbálható a béta állapotban lévő Auto Chess-ük.

A Valve tehát saját kezébe vette a dolgot és úgy döntött önálló játékot készít az Auto Chess pályából, egyelőre azonban nincsen információra róla, hogy a név marad-e vagy a múltkor beharangozott Dota Underlords megnevezés alatt fut-e majd ez a projekt. Nem tud elszakadni tehát továbbra sem a kiadó a Dota világától és, ha azt vesszük alapul, milyen népszerű ötletet ragadtak megint magukhoz, akkor a Dota 2 alapjaival ezt a játékot is a legjobbak közé emelhetik. Bár nem árt vigyázni az ilyesfajta kijelentésekkel, mert a Valve az Artifacttal csúnyán megbukott az év elején, így egyelőre inkább csak várjuk a fejleményeket az új Auto Chess háza tájáról.

A kiadó azt ígérte, hogy hamarosan újabb információkat oszt meg a készülő játékról, csak győzzük kivárni Gabenéket.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!