Hirdetés

Saját játékot készít a Dota Auto Chess-ből a Valve - Hivatalos

TZeus | 19/05/23 14:12
Cikk mentése

A Defense of the Ancients is custom mapként kezdte és az elmúlt majd két évtized alatt micsoda utat járt be. A Valve egy újabb hasonló alkotást vinne sikerre, Auto Chess néven.

Hirdetés

A Dota 2 már nem csak egy másik játékban elkészített pálya, hanem egy önálló program, viszont a Valve gondoskodott arról, hogy a kreatív alkotók a Warcraft 3-hoz hasonlóan itt is létrehozhassák saját alkotásaikat. Így született a Dota Auto Chess is, mely alig néhány hónap alatt jóval több, mint 8 milliós letöltést produkált és már túl van a map az 1 milliárd lejátszott mérkőzésen is. Aki esetleg nem ismerné a stílusát, itt egy rövid ízelítő:

Az Auto Chess eredeti megalkotója a Drodo Studios, és mint kiderült a Valve felvette a kapcsolatot és egy hosszú megbeszélést folytattak velük a játék jövőjéről. Arra jutottak, hogy végül együtt nem tudnák létrehozni a külön megjelenő címet különböző okok miatt, azonban egymást segítik és támogatják továbbra is. A Drodo egyébként mobilra fejleszti ugyanezt a témát, és már kipróbálható a béta állapotban lévő Auto Chess-ük.

A Valve tehát saját kezébe vette a dolgot és úgy döntött önálló játékot készít az Auto Chess pályából, egyelőre azonban nincsen információra róla, hogy a név marad-e vagy a múltkor beharangozott Dota Underlords megnevezés alatt fut-e majd ez a projekt. Nem tud elszakadni tehát továbbra sem a kiadó a Dota világától és, ha azt vesszük alapul, milyen népszerű ötletet ragadtak megint magukhoz, akkor a Dota 2 alapjaival ezt a játékot is a legjobbak közé emelhetik. Bár nem árt vigyázni az ilyesfajta kijelentésekkel, mert a Valve az Artifacttal csúnyán megbukott az év elején, így egyelőre inkább csak várjuk a fejleményeket az új Auto Chess háza tájáról.

A kiadó azt ígérte, hogy hamarosan újabb információkat oszt meg a készülő játékról, csak győzzük kivárni Gabenéket.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
5 db hozzászólás
 • nagyonjo33 3 hónapja
  Ez egyébként érdekes hogy a népszerű játékok sokszor valami modból indulnak útnak. CS, Dota (moba), Team Fortress, battle royal is modként kezdte, most meg ez az autochess. Ehhez képest a mostani játékokhoz sokszor nehezen vagy nem is lehet modokat készíteni.
  0 0 Válasz
  • TZeus 3 hónapja nagyonjo33
   Sokszor amugy egy modder sokkal jobb tervekkel rukkol elo es ha van kepzeloereje, valamint ert is hozza akkor meg tudja valositani, mig a jatekkeszitoknel megkotesek vannak, sokszor a profit felul ir mindent stb. nem veletlen igyekeznek a mod v palyakeszites lehetosegeit korlatozni es megszuntetni. nagyon kivancsi leszek, hogy a valve mit hoz ki ebbol az otletbol, mert az alapok adottak egy nagyon sikeres projekthez, de innentol kezdve hogy a kiado felel erte mar mas teszta:D
   0 0 Válasz
   • nagyonjo33 3 hónapja TZeus
    Valve az aki rendesen meg is lovagolta a modokat. Mert ha belegondolunk a Half Lifeon és az Artifacton kivül minden alkalommal magába olvasztotta a modokat (sokszor magukat a modkészitőket is). CS, Dota, Team Fortress, Portal, Day of Defeat, Garry's Mod, és ha jól emlékszem a left 4 dead is valami mod volt eredetileg. Igazi kérdés hogy miért mondtak nemet a autochess készitői, mert állitom hogyha a valve megtudott eddig mindenkit venni akkor hozzájuk sem mehettek olyan rossz ajánlattal.
    0 0 Válasz
 • mekler87 3 hónapja
  kíváncsian várom
  0 0 Válasz
 • szilveszter3 2 hónapja
  ahha
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?