A valaha number one szerint ez a két játékos a legjobb carry!

A valaha number one szerint ez a két játékos a legjobb carry!

A Dota 2 egyik legikonikusabb személye, Xu "BurNIng" Zhilei, akit egy időben a világ legjobbjának tartottak az egyes pozícióban 2018 év közepén visszavonult az aktív játéktól.

Azóta edzőkent tengeti a mindennapjait, az Invictus Gaming után jelenleg a Team Aster edzője és társtulajdonosa. Nem csak tréningeli játékosait, de igyekszik felfedezni Kínában a jövő tehetségeit is. Jó néhány évvel ezelőtt egy egész cikket szenteltek a legendájának!

A rajongói egyébként sok esetben láthatják őt szakkommentátorként is a nagyobb versenyeknél. Az ESL Birmingham rendezvényén is kapott ilyen megbízatást és ennek apropóján tettek fel neki utána néhány kérdést, ahol olyan dolgokat árult el, mint:

Melyik profi mérkőzés hagyta benned a legmélyebb nyomot?

"A TI7 felső-ág második körében az iG vs Newbee. Nagyon nagy esélyünk volt, de végül elbuktunk (az iG 2:1-re kikapott). Ha mi jutottunk volna tovább, akkor top 3-ban végeztünk volna és biztosan sokan erősített volna a csapatmorálon, és ez még a korábbi TI rekordomat is megdönthettem volna (legjobb helye a vb 3.)."

Ha választhatnál egy meccset, ahol 100%-osan teljesítettél, melyik lenne az?

"Azt hiszem sose volt olyan meccsem, amikor tökéletesen játszottam, mindegyik után úgy éreztem, hogy lehetett volna jobban is."

Szerinted van olyan játékos, aki olyan jóképű, mint te?

"Sajnálom, szerintem nincs."

Kik a legjobb carry playerek most?

"Úgy érzem Ame és Nisha S tier, míg Ramzes, Paparazi és Miracle A tier szintű carry játékosok. (S, A, B, C stb betűkkel ellátott tier listákat hoznak létre, hogy rangsorolják nemzetközi szinten a játékosokat és karaktereket.)"

Melyik az a carry játékos szerinted, akinek hasonló a stílusa a tiédhez?

"AME és Paparazi, mivel ők elkötelezettek és kellően komolyan veszik a játékot."

Melyik kínai csapatok nyerhetik meg a TI9-et?

"VG vagy LGD. Ha egyet kéne választanom, akkor az LGD-re voksolnék."

Hogy megy a diétád?

"Lehet, hogy nem hiszed el, de 5 kilót leadtam májusban."

Gondoltál már arra, hogy visszatérsz versenyezni?

"Hivatalosan? Nem, de elképzelhető, hogy néhány játékossal alakítunk egy ötöst és elindulunk pár nyílt selejtezőn és kisebb tornán. Nem vagyok már fiatal, és mivan ha a feleségem elhagy valaki másért, ha visszatérek a profi karrierhez?" - nevetve zárja mondandóját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!