Bereznay Dani távozik a Mercedestől, de hamarosan újra akcióba lendül!

Talán váratlanul ért mindenkit, de a Mercedes és Bereznay Dani vb ezüstérmes e-sportoló útjai különválnak.

Virtuális Formula 1 világbajnok második helyezés. Talán sokaknak nem jelentene ez olyan sokat, viszont Bereznay Dániel révén mi magyarok hatalmas e-sport élménnyel gazdagodhattunk. A 2018-as esztendőben a Mercedes pilótájaként szinte a világbajnokság végéig harcban ált az első helyért, és bár futamot is tudott nyerni, végül elképesztő versenyzéssel a dobogó második fokán zárta a szezont.

Azonban idén májusban jött a bejelentés, miszerint Dani és a Mercedes útjai különválnak. Először maga az istálló tette közzé, hogy megköszönik a fiatal e-sportoló munkáját. Kissé talán meglepő ez a döntés, hiszen tavaly mindkét versenyzőjük abszolút a toppon volt, Brendon Leigh, aki egyelőre verhetetlen a virtuális F1 világában, minden futam esélyesének számított, és Dani, aki az egész szezonban hatalmas küzdelemre késztette csapattársát. Végül ők ketten végeztek a pontverseny élén, de akkor a brit játékos örülhetett jobban.

Nem sokkal ezt követően maga Dani is megerősítette a hírt, miszerint távozik a Mercedestől, de hozzátette, hogy élete legjobb tapasztalatát szerezte náluk. Megosztotta még azt is, hogy nem kell megijedni hamarosan újra akcióba lendül, viszont arról, melyik csapatnál folytatja egyelőre nincsen információnk.

„A hír igaz, valóban elhagyom a Mercedest, de továbbra is a Forma-1 virtuális bajnokságában maradok. Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy egy ekkora márka, autógyártó és csapat tagja lehettem, akik évek óta verhetetlenek a valóságban, és tavaly a virtuális hadszíntéren is nyertek. Büszke vagyok, mert én is hozzájárultam ehhez, miközben a világ legjobb F1-es eSport versenyzője volt a csapattársam, aki mellett sokat tanulhattam. A kapcsolatunk nagyszerű volt, és bízom benne, hogy ez a továbbiakban is így lesz, immáron egy másik csapat ellenfeleként.” - nyilatkozta Dániel a hu.motorsport.com kérdésére.

„Egyelőre nem beszélhetek a csapatomról, de annyit elmondhatok, hogy többségében az én döntésem volt az, hogy váltok, és egy olyan ajánlatot fogadtam el, ami egyértelműen hosszabb távra szól, beleértve az ezzel kapcsolatos lehetőségeket, melyek minden szempontból ideálisak voltak számomra. A Pro Drafton már biztosan ismert lesz, hogy kinél folytatom tovább…”

„A Veloce eSport csapat továbbra is mögöttem áll, akik a menedzsmentemet jelentik. Ők voltak azok, akik a Mercedeshez segítettek, és most az új csapatomhoz. Mindig is szerettem a kihívásokat, a küzdelmet, és mindent, ami ezzel kapcsolatos, szóval nem félek az új dolgoktól, mert tanulni és fejlődni szeretnék.”

„Az eSport folyamatosan fejlődik, és jól mutatja ezt a Ferrari belépése is. Nagyon boldog vagyok miattuk, mert velük még nagyobbá válik ez a sport, és mindig is tudtam, csak idő kérdése, hogy mikor teszik meg ezt a lépést. Örülök, hogy ilyen hamar csatlakoztak.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!