Rekordot állított fel a Team Secret az ESL One Birmingham megnyerésével!

Rekordot állított fel a Team Secret az ESL One Birmingham megnyerésével!

A Puppey vezette Team Secret megállíthatatlannak bizonyult a szigetországban és a Kupa mellett az MVP díjat is begyűjtötték.

A nézők szempontjából nem lehetett panasz az ESL One Birmingham 2019 fináléját illetően, a Team Secret és az Evil Geniuses öt meccsig tartó párharcát végül az alsó-ágról érkező, Puppey vezette együttes 3:2-re megnyerte.

A csoportjában (B) harmadik helyen végző Team Secret - 6 győzelem és 4 vereség - csak az alsó-ágról kezdhette meg a rájátszást. Ez azt jelentette, hogy Puppeyéknak nem volt már lehetőségük a hibázásra. Bár két esetben egy-egy pályát elbuktak, két vállra fektetni őket senki nem bírta és négy fordulót múlva már be is jutottak a fináléba. Itt előbb vezetést szereztek, majd 2:2-ig felváltva arattak sikert az EG-vel. Egészen elképesztő best-of-5-öt produkáltak, ugyanis minden mérkőzésben más-más hőst választottak, egyedüli kivétel az Io volt, amelyet kétszer is láthatott náluk a közönség. Ez azt jelenti, hogy 24 különböző herot pickeltek az öt mérkőzés alatt.

Az utolsó mindent eldöntő meccs valóban méltó volt a fináléhoz. A Team Secret már a kezdetektől igyekezett diktálni a tempót, például s4 Doomját kétszer is a pokolba küldték az első percekben. YapzOr, Puppey és zai egyszerűen csak figyelmen kívül hagyták a tornyot és diveolták majd megölték a svédet. Sem neki, sem csapattársának, Flynak nem volt jó early gameje, mindkettejük többször likvidálták. Ezt követően 20 perc környékén majdnem be is tudta fejezni a Secret a meccset az összegyűjtött előnyüknek köszönhetően, de egy túl magabiztos fenti lanen megesett teamfightból nagyon rosszul jöttek ki és sokat buktak vele. Az EG mindannyiukat leszedte, de az amerikaiaknak ez sem volt elegendő. Puppey vezetésével talpra álltak, visszaszerezték a map controlt, és néhány fantasztikus manőverrel - Yapzor Nyx és MidOne Monkey Kingje halálosnak bizonyult - szétzúzták az EG sorait.

Magasba emelhették a kupát, és mint kiderült Puppeyt szavazták meg a torna legjobb játékosának, így a 3 Virtus.Pro játékos után ő is egy Mercedes-Benz gépjárművel gazdagodott.

Elképesztő teljesítményt nyújt ebben a Dota Pro Circuit szezonban a Team Secret, egyrészt ez a negyedik ESL One trófeájuk - zsinórban a harmadik -, amivel rekordot állítottak fel, valamint idén már a 6. tornájukat nyerik, amire szintén nem volt még példa, hogy egy csapat ilyen jó félévvel indítson. Tavaly a Virtus.Pro négy nagytorna aranyéremig jutott ennyi idő alatt.

Egyelőre úgy tűnik, ők a világ legerősebb ötöse, de vajon a TI9 trónjára felülhetnek-e és Puppay elsőként másodjára is világbajnokká válhat?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!