Májusban egy Dota csatorna volt a legnézettebb Twitchen!

Májusban egy Dota csatorna volt a legnézettebb Twitchen!

A The Esports Observer beszámolója alapján az látszik, hogy az orosz Dota 2 közösség kedvenc csatornája, a dota2ruhub májusban a Twitch legnézettebb oldala lett.

A követők és nézők májusban 11 millió órán át követték figyelemmel a Dota2RuHub-ot. Remek hónapot zárt a Dota 2, mivel olyan versenyek zajlottak a tavasz utolsó hónapjában, mint a MDL Disneyland Paris Major és az ESL One Birmingham 2019. Nagyon népszerűek voltak az FÁK régióban ezek a rendezvények, ráadásul több orosz csapatnak is szurkolhatott a nagyérdemű. Emellett pedig a StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor és the EPICENTER Major selejtezői is lezajlottak, ami szintén megdobta a nézett órák számát.

Bár a Fortnite és a League of Legends jóval népszerűbb címeknek tekinthetők, májusban mégsem tudott egyikük sem versenyezni az orosz Twitch csatornával, ha a megtekintett órák számának statisztikáit vesszük alapul. Az Esport Observer kis híján 11 millió órát mért a Dota2RuHubnál, mintegy egymillióval többet, mint Fortnite-os Ninja és Tfue esetében. A Riot Games Twitch csatornáján pedig, ahol a Mid-Season Invitational műsorát lehetett követni - a LoL egyik legrangosabb versenye - csak 9,6 milliót.

Ez még nem minden, hiszen ez a lenyűgöző eredmény további pozitívumot jelentett az oldalnak. A Dota2RuHub több, mint 60 ezer követőt szerzett májusban - most tartanak 575 ezernél -, bár ez jócskán elmarad a például Ninja 14 milliós követőtáborától. Ettől függetlenül az látszik, hogy a FÁK régióban elképesztően népszerű a Dota 2 és ez a játék jövőjének szempontjából kulcsfontosságú tényező.

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!