Nemzetközi csapat nyert, de magyar lány lett közülük a torna legjobbja!

A francia, török és lengyel hölgyeket felvonultató együttes, a Team Queen egyetlen bukott map nélkül nyerte meg az első komolyabb magyar szervezésű női Rainbow Six: Siege kupát, miután a döntőben 2:0-ára legyőzte a Titanium Cloud e-Sports-ot. Közülök kiemelkedett magyar társuk Shadow, aki bezsebelte a torna MVP címét.

Volt néhány sima meccs, de pár elképesztően szoros mérkőzést is hozott a június 15-én a GamingIsFun által szervezett első komoly magyar női R6S kupa. Nyolc csapat jelentkezését fogadták el, és rögtön a negyeddöntőkkel - vagyis egyenes kieséses rendszerben - indult útjára a Women's Cup #1.

Az első fordulóban három párharc nagyon könnyedén dőlt el 2-0-ára. Azonban a közvetítésben is látott Straylight vs Titanium Cloud e-Sports összecsapása emlékezetesre sikeredett. Oda-vissza fordítások, remek akciók, szenzációs egyéni megmozdulások - ha két nevet kellene megemlíteni, akkor Pixel (Straylight) és Bogi (TCE) játéka mindenképp pazar volt - és kiélezett eredmény jellemezte a küzdelmüket. Az első pályát (Clubhouse) a 6-4-ről hosszabbításra mentő, majd 7-6-ról fordító Titanium nyerte, majd a TCE választott mapján (Coastline) a Straylight diadalmaskodott 7-5-re, de ez annyira kivette az erejüket, hogy az utolsó felvonásra már nem maradt, Bogi vezérletével Consulaten a felhők kiharcolták a továbbjutást.

Az elődöntőben aztán a Titanium ismét hatalmasat játszott, ugyanis a papíron náluk esélyesebb Sphynxet verték meg 2:0-ára, ráadásul a második pályát újfent hosszabbítás után hozták (8:7) Borderen.

A másik elődöntő a képernyőn keresztül volt figyelemmel követhető: itt a Team Queen egy fergeteges erődemonstrációt tartott a Penta edzőjével, Jessel felálló Little Birds ellen Coastline-on. A 7:2 után viszont mégsem váltak szárnyaszegetté a kismadarak és egy nagyon szoros végjátékra kényszerítették ellenfelüket, a pályát (Border) azonban nem sikerült megnyerniük, így a királynők a magyarok ellen készülhettek a fináléban.

A döntő az eddig látott izgalmakat már nem tudta hozni, nagy különbség volt a két ötös között ugyanis, és az elfáradt Titanium Clous e-Sports mindössze két kört tudott hozni a két pályát egybevéve (7:0 Coastline | 7:2 Clubhouse). A Team Queen magyar játékosa, Shadow (főképp Buckkal) fenomenális formát mutatott, leacelt a mai napon és abszolút húzóembere volt csapatának. Termelte a frageket és mértani pontossággal osztotta a fejeseket, ezek után pedig az aranyérem mellett az MVP címmel is megjutalmazták.

Az első helyezett együttes 40, míg a második 20 ezer forinttal lett gazdagabb. A torna során egy nagy bejelentés is elhangzott, miszerint GamingisFun R6S LAN rendezvény lesz a jövőben Miskolcon.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.