Hirdetés

"Az új operátorok kiábrándítóak" - néhány profi beszélt a frissítésről!

TZeus | 19/06/19 14:49
Cikk mentése

A Ubisoft leszállította az Operation: Phantom Sightot és a Pro League S10-et is bejelentették, ennek apropóján beszélgetett el a SiegeGG Penguval, Psychoval és Boscoval az újdonságokról.

Hirdetés

Két új operátor (Nökk és Warden) érkezett, Mozzie és Gridlock elérhető lesz a Pro League-ben, egy másikat átdolgoztak - Lion -, némi balanszot érintő változás is történt, a nagy ráadásként pedig átdolgozták az egyik pályát és rögtön bepakolták a PL mappooljába Oregon helyére.

Talán mind közül a legnagyobb újdonság - miután a két új szereplő nem mondható kreatívnak - a Kafe Dostoyevsky átalakítása volt.

Pont annyit változtattak ezen a helyszínen, hogy egyaránt kellemessebb rajta játszania a casual és progamereknek. De vajon mi a véleményük a tapasztalt játékosoknak? A SiegeGG a frissítéssel kapcsolatban feltett néhány kérdést három profi játékosnak: Niclas “Pengu” Mouritzen (G2 Esports), Gustavo “Psycho” Rigal (Ninjas in Pyjamas), Dylan “Bosco” Bosco (Spacestation Gaming) pedig készségesen válaszoltak.

Mit gondoltok az új Kafe-ról, szerintetek jól beleillik majd a PL mappoolba? Illetve szeretnéd látni, hogy egy nap Oregon-t visszarakják a competitive pályák közé?

Pengu: "Az új Kafe a legjobb map, amióta Coastline-t bemutatták (talán Villa még ilyen, de ott volt egy-két védőket érintő probléma, bár ez idővel javult). Oregon elképesztően lineáris, mégis klasszikus pályája a játéknak. Remélem visszatér majd, de olyan jól átdolgozva, mint Kafe."

Psycho: "Amennyit játszottam rajta, azt gondolom nagy potenciál van benne. Tetszik, hogy néhány ablakot eltávolítottak, amik miatt eléggé megjósolhatatlan volt miként kontrollálnak egyes helyeket effektíven a védők. Az új bomb site-ok új lehetőségeket rejtenek és dinamikusabb védésre adnak okot.

Természetesen, már csak azért is, mert egész Dél-Amerika szeret rajta játszani és nekünk is fekszik, csak ne legyen ennyire egysíkú bomb siteokkal felvértezve."

Bosco: "Felüdülést jelent az új Kafe, és szerintem a fejlesztőcsapat nagyon jó munkát végzett, sikerült kijavítaniuk a gyermeteg hibákat. Csomó lehetőség van támadni és védekezni, minden bomb site esetében. Úgy gondolom az előttünk álló szezonban sokszor fogjuk látni ezt a mapot.

Ha olyan jól reworkölik, mint Kafe-t, akkor jöhet. Nem mondanám, hogy Oregon rossz map, de nem igazán van variációs lehetőség rajta. Túl egyszerű versenyzéshez."

Mozzie and Gridlock; melyik szerintetek az erősebb, és Pro Leagueben láthatjuk majd őket?

Pengu: "Mozzie szerintem sokkal, de sokkal jobb operátor a következetesség és az információszerzésből kifolyólag. Gridlock pedig túl erős vagy használhatatlan, szituációtól függően. Láttam már olyat, hogy egymás után öt körben sem ért semmit, aztán a következőben szinte egyedül nyerte meg. Nagyon variációs pick, és nehéz beilleszteni egy lineupba."

Psycho: "Mozziet sokkal többször fogják használni, mert kiegyensúlyozottabb operátor. Jó fegyvere van, remek a gadgetje, rotálni is lehet vele és c4-el rendelkezik. Gridlock-ot elvétve láthatjuk majd, nem igazán erős a különleges képessége."

Bosco: "A pickektől függ, mindkettőnek meglehet a helye a csapatban. Mozzie viszont sokrétűbb és szinte minden körben ki lehet hozni, míg Gridlock csak bizonyos bomb site-ok esetében működhet, ahol a flankelés nagy gondot okozhat. Emiatt szerintem Gridlock Nomadtól is jobb lehet ilyenkor."

Mit gondolsz a Lion reworkről, elegendő?

Pengu: "Alapvetően szerintem mindig is a "broken" jelzővel illetik majd. A játékstílusa nem sokat változott és ugyanúgy bünteti az ellenfél mozgását. Persze a mostani verzió SOKKAL jobb, mint volt. Mivel lehet bannolni, ezért igazából mindegy mennyire marad erős vagy sem."

Psycho: "Még ezek után is sokat tiltják majd. Az én véleményem szerint az egész gadget ötlete szörnyű, a metát csak negatív irányba befolyásolja és unalmas játszani ellene."

Bosco: "Lion mindig is Lion marad. A képessége már nem olyan erős, és kevesebbet fogják játszani, de még mindig ban potenciál van benne. Ha jól használod még mindig szuper jó a gadgetje."

Mi a benyomásod a két legújabb operátorról?

Pengu:"Nem sok tapasztalatom van velük, és őszintén elég kiábrándítónak találom őket. Újrafelhasznált fegyverek, amelyek nem igazán rejtenek újdonságot az emberek számára. Az mondjuk jó, hogy nem szuper erős új arcokat kaptunk, hanem szituációs pickeket."

Psycho:"Mindkettő illeni fog a metába és megváltoztatják majd a játék dinamikáját. Tetszik, hogy egyik sem túl erős."

Bosco:"Mindkettő bejön. Warden elég jó lehet, ha megfelelően használják majd. Nökk amolyan wildcard pick lehet, inkább meglepetést okozhatunk vele, bár a loadoutja nem valami ütős, és akkor enyhén fogalmaztam."

Összességében tehát elmondható, hogy Kafe új verziója mindenkinek tetszik, Lion átdolgozása szintén piros pont a Ubisoftnak, de még mindig kérdéses az ereje, ezért csak úgy, mint a PS két új operátora esetében, itt is megoszlanak a vélemények.. Mozzie és Gridlock közül mindkettőt lehet majd használni, tehát a meta némiképp változhat a jövőben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?