Új kliens, Clash és Death Recap: ezeken dolgozik épp a Riot

Új kliens, Clash és Death Recap: ezeken dolgozik épp a Riot

Ha csak a fele beválik ezeknek az újdonságoknak, akkor elégedettek lehetünk a Riot munkájával.

Ismét jelentkezett a Riot Games népszerű videója, a Riot Pls, amiben New001 vezető producer mesélt az elmúlt év munkáiról és természetesen megemlített néhány régi-új dolgot, amin dolgozik a fejlesztőcsapat. Mindenképp érdemes végignézni a videót, de ha nincs kedvetek, vagy időtök, akkor olvassátok el rövid összefoglalónkat!

Múlt eseményei

Az új játékmódok közül a Nexus Blitzből sokat tanultak a csapatnál és felhasználják majd a tapasztalatokat a legújabb projektekben. Megérkezett a Szurdokba Sylas, Neeko és Yuumi, kiadták a K/DA kinézetcsaládot és a Popstarst, ami gyorsan a Riot legnézettebb videója lett. Marvellel együtt egyedi képregényeket készítettek és bevezették az új Ranked rendszert, felosztották három szakaszra a kilencedik szezont, sőt két új ligát is kaptunk, az Iront és a Grandmastert.

Meta

Jelenleg elégedettek a metával, mivel a casual playerek és a profik is változatos pickek közül válogathatnak, ezzel játszani és nézni és szórakoztató jelenleg a League of Legends meccseket. Elérték, hogy a klasszikus ADC pozícióra ne csak lövészeket lehessen választani, sőt az ösvényszakasz is jelentősen átalakult a vérdíjaknak és toronylemezeknek köszönhetően. Összességében úgy gondolják a fejlesztők, hogy a jelenlegi meta segít abban, hogy a kimagaslóan jó képességű játékosok egyedül carryzhessék a saját csapatukat, de a full teamfightokra építő kompozíciók is megjutalmazódjanak. Ezen az úton próbálnak továbbhaladni a jövőben is.

Kliens

A fejlesztőkhöz is elértek azok a panaszok és aggodalmak, ami a kliens jelenlegi helyzetével kapcsolatban fogalmazódtak meg a játékosokban. A Riotnál felismerték, hogy gáz van és gőzerővel dolgoznak a probléma felszámolásán. Egyelőre elégedettek a változtatásokkal, de nem álltak meg a fejlesztésben. A képen az új Chromium kliens látható, ami letisztultabb és sokkal gyorsabb lesz a mostaninál. Átalakították továbbá a patchelés folyamatát, ami sokkal gyorsabb és logikusabban működhet majd. A régi rendszerben 8 percig tartott átlagosan a frissítés, ez csökkenhet majd le 40 (!) másodpercre.

Teamfight Tactics

Véglegesen bekerül majd a kliensbe a legújabb játékmód, ami az Auto Chess alapjaira építkezik. A Nexus Blitzhez hasonlóan szeretnék bevonni a TFT fejlesztésébe a játékosokat, ezért a PBE után a kliensbe is gyorsan megérkezik majd a béta. Azt is elárulta New001, hogy tervben van a Taktikus Csapatharc rangsorolt módja is, de előbb el kell jutni oda, hogy kiléphessen a TFT a bétából. A nagyon aranyos Little Legendsek az Arénán kívül az Ordító Szakadékba is megérkeznek majd, azaz ARAM-on is követnek majd a cuki kis lények. 

Death Recap

Vége az időknek, amikor Syndra a nem létező Statik Shivvel öl meg minket, vagy a Flash 500-at sebez. Frissítik és egyértelműsítik a Death Recapet, vagyis mindenki pontosan tudhatja majd, hogy miben is halt meg a csapatharc alatt. Season 3 óta nem változtattak rajta, szóval pont itt volt az ideje.

Clash

A rengeteg technikai probléma miatt sosem működött igazán a Clash játékmód, de hamarosan nagy változásokra számíthatunk. Alapjaiban újulhat meg a Clash és hamarosan indulhat is a régiónkénti tesztfázis. 

10. évforduló

2009-ben indult hódító útjára a LoL, ezért októberben hatalmas ünneppel készül a Riot Games. Érdemes felvésni a naptárba, mivel rengeteg vicces tartalomra és hatalmas akciókra számíthatunk.

 

Kövess Minket!