"Megvan az oka miért nem lesz ingyenes az R6S..."

Bár folyamatosan igyekeznek kedvezőbbé tenni a vásárlás feltételeit, de teljesen ingyen nem lesz elérhető sosem a játék, de ennek több oka is van.

A Ubisoft minden téren igyekszik változásokat eszközölni a Rainbow Six: Siege kapcsán, de az nincs köztük, hogy free to play legyen a játék. Vannak olyan címek, amelyek eredendően ilyen üzleti modellel startolnak el, és akadnak köztük olyanok, melyek a kiadást követő időszakban válnak ilyenné. Ebben az esetben a fejlesztők már inkább egy szolgáltatást nyújtanak a játékosok számára, és a siker megismétlése érdekében előfordul az is, hogy egy idő után egy másik stílusban is kipróbálják magukat.

Ez persze időnként kritikát szül, de láthattunk már példát arra is, hogy egy gyengébb startot egy virágzóbb időszak követett, mint mondjuk az R6S esetében. Sok szempontból egy játék elindítása és a folyamatos tartalom legyártása olcsóbb, mint a kiadást követően egy teljesen új projekt megalkotása. Ekkor szokott előfordulni, hogy a néhány éve futó szolgáltatás részeként a fejlesztők átdolgozzák a már meglévő videojátékukat, új külsőt adnak neki és telepakolják forradalmi újításokkal. Általában a mögötte húzódó pénzügyi rendszert is át szokták gondolni, sok játékstílus esetében, legyen szó MMORPG-ről például, van ingyenes verzió, amellyel sok-sok új játékost be lehet húzni, anélkül, hogy pénzt kellene áldozniuk a programra.

Mindegy mit választanak a kiadók, a céljuk a bevételszerzés és a játékosbázis növelése. A Ubisoft esetében viszont úgy tűnik, a free to play módszer egyáltalán nem járható út az R6S esetében.

"Abszolút nyitottak vagyunk minden új lehetőségre, hogy a játékot még szélesebb körben elérhetővé tegyük. Ezzel nincs gond. Ma már a Siege-et rendkívül alacsony áron is meg lehet vásárolni és értékes folyamatosan bővülő tartalommal látjuk el. Különböző indokai vannak miért tartjuk egy bizonyos áron a terméket.

Az egyik, hogy a free to play hatására nagyszámú új játékos tűnik fel, akik között sok olyan van, aki nem csak pusztán a győzelemért ül le játszani. Néha pont ezért indítják el, mert ingyenes és ez potenciálisan növeli a toxikus viselkedést. Úgy vélem, pénzbe kerülő címként segíthetjük a nemkívánt negatív személyek szűrését.

Még egy kis összeg is segít létrehozni egy korlátot, ahol játékosként megkérdezed magadtól „vajon elköltsek rá öt dollárt?” Ha a válaszod igen, akkor úgy gondolom, hogy ez egy döntés és kötelezettségvállalás."

Talán a Rainbow lehet az első, ami amolyan hibrid verziót képvisel a monetizálás terén, és úgy tűnik, jól működik náluk. Ha bármelyik verzióját megvásároljuk, akkor nem csak az alapjátékhoz, de a 2015 óta kiadott ingyenes tartalom mindegyikéhez hozzáférhetünk. Egy biztos, az ingyenes hétvégek kívül viszont perkálnia kell bárkinek, aki meg akarja szerezni az FPS játékot.

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!