Puszta kozmetikai csoda, vagy lehet gyakorlati előnye a kétkezes csákánynak?

Puszta kozmetikai csoda, vagy lehet gyakorlati előnye a kétkezes csákánynak?

A kérdés a Fortnite kilencedik szezonjának eleje óta adott, de ha van is különbség az alig észrevehető.

A Fortnite kilencedik szezonjának elején megjelentek a kétkezes csákányok, ami egy igazán remek esztétikai fejlesztés volt az Epic Games részéről, ugyanis a játék azon területére hozott vizuális újítást, ami már a játék debütálása óta ugyanaz. Természetesen egykezes csákányból már annyiféléhez juthatunk hozzá, mint égen a csillag, a dupla verzió azonban ennél egy komolyabb újítást jelentett.

Viszont már a szezon elején felröppent a kérdés helyenként, hogy nem-e gyorsabb picivel a dupla pickaxe? Elméletileg nem szabadna annak lennie, hiszen a "A kozmetikai kiegészítők nem adnak gyakorlati előnyt.". Ez azonban már számos alkalommal megdőlt az Epic különféle cuccainál, legutóbb például pont tegnap, a Toy Trooper esetében.

De felhozhatnánk példának a Deep Dab emote-ot is.

Most azonban egy játékos, yami_fiesta megpróbált utánajárni az igazságnak, egy egyszerű teszt során mérte össze az egykezes és kétkezes csákányokat. Íme a videó.

Are 2 axes faster than 1? A frame by frame comparison from r/FortNiteBR

Az első teszt eredménye az, hogy a kétkezes kaszaboló egy picivel gyorsabb, ám a készítő hozzáteszi, hogy ezt okozhatja egy rossz videóvágás is. A második tesztnél a két csákány sebessége már szinte teljesen megegyező, ránézésre pedig nem is vehető észre különbség a két lendítés között.

Ez alapján azt lehet mondani, hogy inkább placebo hatásról beszélhetünk, vagyis inkább csak mi hisszük azt, hogy gyorsabb a kétkezes.

Ha valóban össze kéne hasonlítani a kettőt, mi azt mondanánk, hogy kétkezes csákánnyal nyomni még hátrány is egy picit, ugyanis ezen pickaxe-nak van egy olyan gyerekbetegsége, hogy ha rossz ütemben hagyjuk abba az ütést, de hirtelen mégis ütnénk vele ismét, akkor a karakter nem reagál azonnal, de olyan is van, hogy újra meg kell nyomnunk az egér gombot.

Tehát, ha olyan játékos vagy, akinek minden tizedmásodperc létszükséglet, akkor inkább egykezessel told, egyébként meg oly mindegy, hiszen a két csákánytípus szinte pontosan ugyanolyan képességekkel bír.

Nektek mik a tapasztalataitok a csákányokkal?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!