Egy évvel ezelőtt láthattuk a Fortnite legelső in-game eventjét

Egy évvel ezelőtt láthattuk a Fortnite legelső in-game eventjét

A negyedik szezon rakétája hajszálpontosan egy nappal több mint egy éve, 2018. június 30-án törte szét a Fortnite Battle Royale égboltját.

Tavaly ilyenkor már többé-kevésbé tisztázott volt, hogy az Epic Games milyen módon kívánja fenntartani az érdeklődést a battle royale játéka körül, hiszen a harmadik és negyedik szezon során láthatóvá vált, hogy komoly szerepet fog kapni egy háttértörténeti vonal. A pályára becsapódó meteor nyitotta meg a negyedik szezont, az igazi történetmesélés pedig ekkor indult be, hiszen az egész szezon során történt valami.

Többnyire a kormány cselekedeteit figyelhettük meg, ahogy a kamionokkal elszállították a Gravity Stone-okat, de a szezon második felében kiderült az is, hogy a meteor bizony magával hozott valamit. A Visitor névre keresztelt karakter kiolvasztotta magát a kőzetből, majd irányt vett Omega bázisra, ahol a filmforgatásra használ kellékrakétát valódi rakétává alakította át.

Heteken át azt hitte az egész közösség, hogy a negyedik szezon a szuperhősökről szól, és noha valóban ők voltak a fókuszban, nem igazi szuperhősökről beszélhettünk, "csupán" színészekről.

Egyébként ebben a szezonban a töltőképernyők még a történetmesélő szerepét töltötték be. Helyenként más szezonokban is visszaköszönt ez, a kilencedik szezon azonban egyáltalán nem mondhatja ezt el magáról.

Végül elérkezett a szezon utolsó egy-két hete, amikorra a Visitor befejezte a munkálatait, a rakéta pedig készen állt a kilövésre. Senki nem hitte volna, de az Epic Games ezt nem egy cinematic videóval adta át a közösségnek, hanem egy meghatározott időpontban az összes mérkőzésen látható volt a játékon belül az esemény.

A közösség nagy része az egész produkciót egy emberként nézte végig, bár sajnálatos módon akadtak olyan játékosok, akik így próbáltak meg kill rekordot dönteni, és sok játékostársuk élményét elrontották. (Szerencsére az Epic Games az utóbbi időben ezt elkezdte kiküszöbölni, már külön játékmódot hoznak létre az eseményeknek, amelyekben eleinte érvényes az újraéledés, aztán az attrakció kezdetével senki nem is tud minket bántani.)

Kétségtelen azonban, hogy maradandót alkotott az Epic, és a rakéta minden egyes ívét visszafojtott lélegzettel figyelte a közösség. Nekünk a mai napig ez a kedvenc képünk az eseményről.

Persze, aki szeretné, az videón is visszanézheti a történteket, a fentebbi cikkünkben találhattok több olyan felvételt is, amelyek egy játékos szemszögéből mutatják be az eseményt, az alábbi alkotás pedig egy cinematic videó formájában örökítette meg a kilövést az utókornak.

Most már tudhatjuk azt is, hogy az in-game eventek amolyan átvezetések a szezonok között, a rakéta ugyanis sebet ejtett a mindenség hálóján, így jöttek létre az első Riftek is, amelyek a mai napig a játék szerves részét képezik, igaz a Rift-to-Go tárgyat nemrég vaultolták.

Valószínűleg a kilencedik szezon sem fog elmúlni event nélkül, az Epic Games ugyan szabin van, a háttérben azonban már rég előkészítették a következő történéseket.

Közületek ki volt ott élőben a rakéta kilövésénél?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!