Hatodik üzenetre reagált a Ubisoft: jöhet a Color Blind mód?

Hatodik üzenetre reagált a Ubisoft: jöhet a Color Blind mód?

Nem csak az R6S kapcsán jön elő ez a téma, rengeteg játékban igyekeznek a lehető legjobb szintre fejleszteni a color blind módot, azonban a Ubisoft címében egyelőre ez még nem elérhető.

A color blind mód azoknak nagyon hasznos, akik látási problémával, pontosabban színvaksággal élnek. A rendellenesség hatására az egyének képtelenek megkülönböztetni a különböző színeket.

Egyre több játékban megtalálható az úgy nevezett color blind mód, ami ezen játékosoknak igyekszik megkönnyíteni és segíteni a játékát. A Rainbow Six: Siege viszont azon címek közé tartozik, ahol ezt nem tudják igénybe venni és ez bizony zavaró, mert sajnos sokan szenvednek ettől a rendellenességtől. Többen jelezték már a kiadó felé az igényüket a CBM-ra, de egyelőre mindhiába. Egészen mostanáig, ugyanis egy személy kitartó próbálkozásainak köszönhetően halvány remény mutatkozik erre.


Ez a kép talán jól érzékelteti hogyan érzékelik a körülöttük lévő világot a színvakságban szenvedők

Hatodik alkalommal posztolt redditre az úriember, aki tritanópiában szenved, ennek hatására pedig teljesen másként észleli a dolgokat a játékban. A tritanópia a színtévesztés egy nagyon ritka típusa, amiben a kék csapok érzékenysége tolódik el. A színtévesztések közül ebben látható a legkevesebb színárnyalat. Rajta kívül is sokan vannak még, akik hasonlóan hátrányos helyzetűek. Sok játékban elérhető az opció és hol kevesebb, hol több módosítást lehet alkalmazni, amivel drasztikusan javítható a játékélmény.

Nem csak erre az oldalra írt már, hanem Twitteren és fórumokon is kommunikált bizonyos fejlesztőkkel. Eddig mindhiába úgy tűnik. Azonban most a Ubisoft Community Menedzsere, UbiNoty reagált neki egy üzenetben a nagyközönség előtt is.

"Tudjuk nem ez az első alkalom, hogy ilyen kéréssel fordul valaki hozzánk, de szeretnénk ha tudnád, foglalkozunk a dologgal és a jövőben szeretnénk color blind módot a játékba. megtörtént, és már korábban is megosztottuk, hogy a színtelen opció egy olyan dolog, amit a jövőre nézünk. Bár egyelőre ezzel kapcsolatban semmilyen információt nem oszthatunk meg vele, és nem vagyunk tisztában azzal, milyen küzdelmeken mehetnek keresztül az ilyen hátránnyal élők, de szeretnénk, ha a Rainbow Six: Siege mindenki számára kényelmes és élvezetes lenne, amennyire csak lehet. Tisztelem, hogy kiállsz a ügyed mellett, és szeretnél arról is biztosítani, hogy halljuk az üzenetedet."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!