Insta kill Roshan? Miracle megcsinálta az Epicenter döntőjében!

A Dota Pro Circuit 2018/19-es szezon utolsó Major esemény fináléjában valami egészen elképesztőt produkált a Liquid játékosa, egyetlen másodperc alatt elpusztította Roshant.

Az Epicenter Major a hétvégén véget ért és már mindenki a The International 9 selejtezőivel van elfoglalva, azonban egy jelenet azt hiszem örökre beírta magát a Dota 2 történelemkönyvébe.

A Team Liquid w33haa leigazolásának is köszönhetően végül eljutott az Epicenter felső-ági döntőjébe. Először a csoportjukat nyerték meg két győzelemmel, majd a felsőágon parádéztak egyet. Legyűrték a PSG.LGD-t, majd a Virtus.Pro-t, végül a ViCi Gaming állította meg a kék-fehéreket. Nem hagyták ennyiben a dolgot KuroKy-ék és az alsó-ágon újfent elintézték a VP-t, hogy megpróbáljanak visszavágni a kínai alakulatnak.

Nem sikerült nekik, ugyanis a ViCi Gaming nagyon kemény ellenfélnek bizonyult, és hiába szereztek vezetést Miracle-ék, az ázsiai ötös fordított, és bár az egyenlítés még sikerült, a rendkívül hosszú meccs kivette az erejüket és a VG örülhetett az aranyéremnek.

Az egyenlítés viszont nem volt akármilyen, egyrészt mert 4 másodperc híján 65 percig tartott, másrészt mert Miracle Arc Wardennel a nevéhez méltóan bemutatott egy csodát. A Spark Wraith képességgel ugyanis egy szemvillanás alatt ki tudta végezni a pálya legnagyobb szörnyét a megjelenése után, bár egy jó kis Arcane rúna bizony segítette az akcióját, de anélkül is meg lett volna azt gondolom:

Olyannyira meglepett mindenkit, hogy még Tobiék sem nagyon hittek a szemüknek. A magyarázat pedig egyszerű miért sikerülhetett neki: A szellemek csak a hatósugarukba érő ellenfelekre támadnak, de aligha úgy lett tervezve, hogy Roshanra is rátámadjanak. Mivel egy kísértet 50 másodpercig létezik és a képesség CD-je 2 mp - a lvl 20-as talent miatt, egyébként alapból 4 -, ezért az ultijate révén egy egész regimentet lerakott a pitbe. Abban a pillanatban, ahogy újraéledt Roshan, el is tűnt a mapról. Nem lennék meglepve, ha ezt orvosolná a Valve egy következő patchben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!