Rank szerinti jutalom rendszer? Ez az ötlet bejönne a közösségnek!

Minden játékban szeretik a rajongók, ha találnak extra motivációt, és ez a közösségi ötlet a rang mellett bizony szép kis jutalmat is adna szezononként.

Egy játékos olyan koncepcióval állt elő, amivel egy kicsit feldobná a ranked rendszert. Nem csak MMR számokat gyűjtögetnénk és lépegetnénk felfelé - vagy éppen lefelé - a ranglétrán, hanem annak fejében kapnánk jutalmat, hogy milyen szintet értünk el.

Mindenki részt venne benne, már aki játszik ezzel a móddal, de nem százalékos esély alapján osztogatná a játék az ajándékot, hanem ha elértél egy bizonyos rangot, akkor a szezon végén automatikus járna a bónusz. Jelenleg egy charm üti a markunkat ilyenkor. A játékos ötlete alapján viszont plusz Renown, Credit és Alpha Pack várna minket a profilunkban. További érdekesség, hogy az Alpha Packok 20-25%-os eséllyel adnának Renown boostot.

Elsőre talán kicsit soknak tűnik, amelyet többen is kifogásoltak, hiszen a Ubisoft nem valószínű, hogy adna ennyit csupán egy rang eléréséért. Egyfelől egyébként az alapgondolat szuper, hiszen ösztönözné a játékosokat, másfelől viszont ez a fajta extra juttatás a boostolás felvirágzását is elősegíthetné, ami egyértelműen nem tenne jót a játéknak. Ezt belátta az ötletgazda is, és mivel ez csak egy koncepció, így tudja jól, hogy elszállt a terv kidolgozása közben egy cseppet. Ráadásul ha azt nézzük egy évben 4 szezon van, akkor pláne dúskálnánk a jutalmakban, még akkor is, ha éppen nem jutottunk fel Diamondba.

Találtak még egy gyengepontot, hiszen elég lenne letolni a besoroló mérkőzéseket és utána már a zsebünkben az ajándék. Ezt úgy lehetne kiküszöbölni, hogy a rang megszerzése mellé minimum bizonyos számú mérkőzést kellene lejátszani.

Összességében a közösség egyébként imádta az ötletet, de tény, hogy finomításra szorul, és a Ubisoftnak is el kellene gondolkoznia egy ilyesfajta bővítésen. Egyelőre nem valószínű, hogy ilyesmivel találkozunk, de biztosan sokat dobna a játékosbázison egy ilyesfajta jutalmazási rendszer. Szerintetek jó ötlet?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!