Hirdetés

Negatív hatásaira hivatkozva betilthatják a Fortnite-ot egy közel-keleti országban

Heldeus | 19/07/12 09:35
Cikk mentése

A PUBG-t már eltávolították az országból, de itt nem állnak meg, a Fortnite és még öt másik játék betiltását tervezik.

Hirdetés

A közel- és távol-keleti országok az elmúlt egy évben egyre komolyabb harcokat vívnak a videojátékokkal, azon belül is a battle royale-okkal szemben. A legismertebb esetek a PUBG-hoz kötődnek, amit Kínában igen erős cenzúrával játszhatnak csak a játékosok, Indiában, Irakban és Jordániában pedig már sehogyan sem.

Jordániában múlt hét hétvégén ütötték rá a tiltó pecsétet a PUBG-ra, a játékosokat szó szerint egyik napról a másikra fosztották meg a játéktól. A jordán telekommunikációs hálózatért és kapcsolatokért felelős szabályzó bizottság illetékese, Mohammad AlWathiq Shaqrah a PUBG betiltását követően jelentette be, hogy itt nem állnak le, további hat játékot fognak még betiltani az ország területén, amik közül a Fortnite az egyik.

Amióta a WHO valódi betegségnek nyilvánította a videojáték-függőséget, az ezen a téren kevésbé előrehaladott országok komoly ellenségképet látnak a játékokban, továbbá a közel- és távol-keleti országokban a mobilos játékok rettenetesen népszerűek, bizony az ottani játékosok tényleg hajlamosak a tanulmányaik, vagy egészségük kárára játszani.

Arról nem esett szó, hogy a másik öt játék mi lehet, ha viszont életbe lép a határozat, akkor biztosan napvilágot lát az információ.

Ti átlagosan mennyit játszotok egy héten?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Davee 3 hónapja
  Ez igen érdekes akkor a mobilos Clash Royale vagy a Clash of Clans is ugyan iylen hatással lenne rájuk mert ezek is rage rage rage mert mindenki pay2win :/ de ez saját vélemény.
  0 0 Válasz
 • Prowizardnet 3 hónapja
  De legalább a bf4-et nem fogják betiltani
  0 0 Válasz
 • Prowizardnet 3 hónapja
  De legalább a bf4-et nem fogják betiltani
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?