Eltűntek miután túl forró lett  a talaj, most mégis kifizethetik a NoxFire League csapatait?

Eltűntek miután túl forró lett a talaj, most mégis kifizethetik a NoxFire League csapatait?

A 70 ezer dolláros összdíjazású versenyen valószínűleg az adminok segítségével történtek csalások.

Emlékeztek még a NoxFire League-re? A liga, ami kifejezetten az alsóbb rangú csapatoknak szólt, mégis profi szervezést és kiemelkedő díjazást ígértek. Ráadásul mindez két magyar részt vevővel is zajlott, kár, hogy az online szakasz alatt rengeteg csalásra és gyanús esetre derült fény.

Az, hogy van egy-két játékos, aki még ennyi év után is bepróbálkozik a csalással valamilyen szinten már megszokott, emlékezzünk csak vissza tavaly az OpTic Gaming India és forsaken esetére. Szerencsére ő is lebukott, ahogy még sokan mások is az évek alatt, olyannal viszont meglehetősen ritkán találkozunk, hogy ne a játékosok, hanem a szervezők legyen a fekete bárányok.

Sajnos a NoxFire League esetében pont ez történt. Már az online selejtezők is gyanús körülmények között zajlottak, több mint valószínű, hogy az akkor még flash-féle BP5 is le lett csalva, ahogy a selejtezőkből bejutott HoP és a meghívást kapott Volgare meccsein is történtek furcsaságok. A dolgok középpontjában pedig mindig ugyanaz a csapat, a bolgár Heavy Knockouts állt.

Ahogy telt az idő, úgy történt egyre több gyanús eset, és a végére az adminok tudtával, sőt, segítségével történő fogadási csalások sorozatának képe rajzolódott ki előttünk. Azaz csak rajzolódott volna, hiszen a becsületesen játszó csapatok megunták és egyszerűen otthagyták a ligát, az online szakasz sosem ért véget teljes mértékben, a beígért LAN-ról pedig csak álmodhattunk. Mindeközben persze a NoxFire League össze munkatársa felszívódott, szép csendben elülni látszódott a dolog, pedig szinte borítékolható volt a szervezett csalás.

Most viszont arról számolt be egy a ligától kívül álló forrás, hogy a szervezők közül van aki valóban szívén viselte a munkáját és jelenleg is azon dolgozik, hogy becsületesen összejöjjön a LAN, vagy legalább a csapatok ki legyen fizetve, az online szakasz alapján. Hogy mindez milyen forrásokból történne az továbbra is rejtély, ahogy az is, hogy egyáltalán érdekel-e még ez valakit is a résztvevő csapatok közül. Sokkal fontosabb lenne a csalások ügyének utánamenni és minden gyanús esetről bebizonyítani, hogy valóban illegális tevékenységhez köthetőek-e vagy sem.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!