Történelmi szempontból kiemelkedő dátumra tette az Epic a kilencedik szezon in-game eseményét

Történelmi szempontból kiemelkedő dátumra tette az Epic a kilencedik szezon in-game eseményét

2019. július 20-án Doggus és Cattus várhatóan összecsapnak, ám ez nem egy átlagos szombat lesz, 50. év fordulóját ünnepeljük az űrkutatás egyik, ha nem a legnagyobb eseményének.

A Fortnite közösség már tűkön ülve várja, hogy a szombati játékon belüli esemény -mely mindössze egyetlen alkalommal lesz megtekinthető élőben- milyen műsort hoz majd el nekünk, az szinte biztos, hogy az élmény garantált lesz. Az Epic Games szereti szezonról szezonra felülmúlni önmagát, minden egyes alkalommal egyre látványosabb eseményeket pakoltak össze, most pedig már olyan szintre vitték a dolgokat, hogy egy live vulkánkitörést és két város elpusztulását kell überelniük, ha tartani akarják a tendenciát.

A gigantikus robot, Doggus és a feltehetően gigantikus szörny, Cattus várható összecsapása biztos, hogy felejthetetlen lesz, főleg ha az a feltételezés is beigazolódik, miszerint Doggus képes lesz repülni, nemrég ugyanis egy Jetpack szerű kiegészítőt kapott a hátára.

Ami a játékosokat illeti, végtelen mennyiségű teóriát gyártottak már le az eseményhez köthetően, de menjünk szépen sorban.

Az egyik legszembetűnőbb dolog, hogy a kilencedik szezon in-game eseménye 2019. július 20-án lesz, vagyis a Holdra szállás 50. évfordulóján. 1969. július 20-án lépett a Hold felszínére Niel Armstrong és Edwin "Buzz" Aldrin. Azoktól az összeesküvés-elméletektől melyek az egész küldetés sikerét, és valódiságát megkérdőjelezik, most tekintsünk el. Abszolút reális esély van arra, hogy a történetvezetésébe valamilyen formában az Epic Games is beleépíti ezt az eseményt, ez azért is könnyen elképzelhető, mert az Epic Games ugyan a Tencent jóvoltából kínai tulajdonban van, mégis amerikai eredetű cég, a székhelye is Észak-Karolinában található.

A Save the World mód menüje már magára öltötte a Hold látképét.

Mint említettem, a játékosok számos teóriát megalkottak már, melyek között vannak jobbak és kevésbé jobbak, helyenként pedig az összefüggéseket is nehéz megtalálni, épp ezért túl mélyen nem is nyúlnánk ezekbe bele, viszont egy-két érdekes alapgondolatot azért elhintettek a játékosok.

Vannak, akik szerint a robot összeköttetésben áll Kevinnel, a kockával, és a vaulttal, vagy in-betweennel, vagyis azzal a világgal, ahol Kevin megsemmisülésekor jártunk.

A gépezetnek ugyanis vannak olyan részei, amelyek ugyanolyan lilák, mint Kevin darabkái, amiket Loot Lake feltúrásáig láthattunk a megújult területen. Ezen teória szerint, amikor a vasszörnyeteg életre kel, a sziget elsötétül, mert minden energiát Doggus kap majd meg.

Egy másik elképzelés szerint a Visitor újra megjelenhet a pályán, ezen játékos szerint ő csapdába esett az in-between világában, most azonban kiutat talál majd. Donald Mustard egy korábbi Twitter tartózkodására hivatkozva a teória része, hogy ezúttal talán tényleg elbúcsúzhatunk a jelenlegi szigettől. Június 22-én Donald egy időre a "Zeroing in" kifejezést adta meg a tartózkodási helyének. Ha mindenképp szeretnénk lefordítani, talán "nullázásnak" lehetne hívni.

MeMyself magyarázata szerint a rakéta újra megjelenik majd a pályán, hogy elpusztítsa a tengerből kiemelkedő szörnyet, ezzel pedig a történeti szál erre a térképre vonatkozóan lezárul. Azt már tudjuk, hogy az Epic Games az egy térképes módszert használja a játékában, tehát ők nem adnak ki új pályát, hanem a meglévőt változtatják folyton valamilyen formában, abban viszont akár még lehet is valami, hogy a mostani súlyos megrongálódása miatt máshova költöznek a "lakosok".

Cattus a napokban egyébként újra feltűnt, több videó is napvilágot látott melyeken a játékosok lencsevégre kapták a külsejét még mindig rejtegető szörnyet.

I just now finally got to see the "Cattus" monster for myself. Caught him coming up from the NW part of the map. from r/FortNiteBR

Továbbá Donald Mustard ismét módosította állapotát, ezúttal az irányító központban tartózkodik.

Sok minden elhangzott itt, szóval mi is fog történni?

Ezt egyelőre senki nem tudja megmondani pontosan, a várhatóan holnapi, vagy maximum holnaputáni frissítést követően viszont talán többet tudunk majd az adatbányászok jóvoltából, azonban az Epic Games már rendelkezik azzal a képességgel, hogy minden olyan fájlt, amelyet feltétlenül titokban akar tartani, elrejtsen az adatbányászok elől, és csakis akkor oldjon fel, ha használni akarja. Ide egy megjegyzés: az új Epic és Legendary Tactical Shotgun hétfőről keddre történt bejelentése miatt az tűnt valószínűnek, hogy szerdán érkezik a v9.40-es frissítés, ám egy braziloknak szóló blog postból kiindulva lehetséges, hogy csütörtökön kapjuk majd meg, ugyanis erre a napra ígérték a dollárról Brazil reál pénznemre való átállást ebben a régióban.

Visszatérve az eseményhez; ami biztosra mondható, hogy nagyszabású event vár ránk, mely után a térkép valószínűleg ismét megváltozik, és talán egy apró előrevetítést is kapunk majd a tizedik szezonra. A fent leírtak mindegyike csakis teória, melyekben az összefüggések is néha nehezen találhatóak meg, így azt készpénznek venni nem érdemes. További érdekesség és egy apró emlékeztető, hogy az ominózus bunkerek azóta is zárva vannak, de már jó pár szezon óta a térképen álldogálnak. A játékosok már erősen megkérdezőjelezik, hogy lesz-e valaha is bármilyen szerepük, vannak akik már különféle filmekben és sorozatokban keresnek hozzájuk referenciát, mert nem hisznek benne, hogy valaha is lesz gyakorlati hasznuk.

Én személy szerint továbbra is bízom abban, hogy az Epic Games egy olyan zseniális történetet vezet előttünk, amely jelenleg abszolút káosznak tűnik, ám később, akár sok szezonnal később az összes szál találkozok, és megkapjuk a teljes képet, amely miatt aztán jól homlokon csaphatjuk magunkat, akárcsak egy jól összerakott, sok részes könyvsorozat után.

Ti várjátok már a Fortnite hétvégi eseményét?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!