A legjobb 30 közé bejutott két magyar, de sajnos egyik istálló sem draftolta őket

A legjobb 30 közé bejutott két magyar, de sajnos egyik istálló sem draftolta őket

Sajnos hiába vette az utolsó kvalifikációs kört is sikerrel a magyar duó, hiszen a több, mint 100 ezer induló után a legjobb 30-ba is bejutottak, de a Pro Draft alatt az F1 csapatok más játékosokat választottak. 

Július 17-én este lezajlott az F1 New Balance Esports Series Pro Draft válogatása, ahol két magyar fiatal játékos is képviselte hazánkat. Szabó-Kónyi Bence és Puki István ott volt az élő adásban, ahol a 10 Formula 1-es istálló kiválasztotta az idei pilótáit. A Draft előtt a 40 kvalifikált versenyzőt három futamban még utoljára összeeresztették, az első és másodikban 12-12, míg a harmadikban 11 játékos állt rajthoz. Mindhárom versenyben az első 8 helyezett jutott tovább a Draft körbe, így alakult ki a 24-es mezőny, akikhez a tavalyi szezonból csapat nélkül maradt 6 e-sportoló csatlakozott. 

A két magyar ifjú a második futamban kapott helyett, ahol végül Puki István a harmadik, honfitársa Bence pedig a hatodik helyen ért célba. A végső sorrend:

Ha esetleg megnéznéd a selejtezős futam legszebb pillanatait, azt itt most megteheted:

Az így kialakult 30-as mezőnyből ezek után szép sorjában a Formula 1-es istállók kiválasztottak maguknak 1-1 személyt. Sajnálatos módon a két magyar játékos ülve maradt az adás végéig, ez pedig azt jelentette, hogy egyetlen csapatnál sem szerepeltek a jelöltek között. Mindössze 10 szerencsés e-sportoló kapott ajánlatot, a lista az alábbiak szerint alakult:

Ezzel tehát teljes a mezőny az F1 New Balance Esports Series 2019-es szezonjára, csüggednünk azonban nem szabad, hiszen Bereznay Dániel szereplésével bizony lesz magyar résztvevője a világbajnokságnak. Az ősszel startoló szezon négy állomásból áll majd, és a versenynaptár a következőképpen néz ki:

  • Első futam: Szeptember 11.
  • Második futam: Október 2.
  • Harmadik futam: November 6.
  • Negyedik futam: December 4.

Az összdíjazás 500 ezer dollár és az egyéni vb cím mellett a legjobb csapatot is díjazzák majd.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!