Hirdetés

A legjobb 30 közé bejutott két magyar, de sajnos egyik istálló sem draftolta őket

TZeus | 19/07/18 08:53
Cikk mentése

Sajnos hiába vette az utolsó kvalifikációs kört is sikerrel a magyar duó, hiszen a több, mint 100 ezer induló után a legjobb 30-ba is bejutottak, de a Pro Draft alatt az F1 csapatok más játékosokat választottak. 

Hirdetés

Július 17-én este lezajlott az F1 New Balance Esports Series Pro Draft válogatása, ahol két magyar fiatal játékos is képviselte hazánkat. Szabó-Kónyi Bence és Puki István ott volt az élő adásban, ahol a 10 Formula 1-es istálló kiválasztotta az idei pilótáit. A Draft előtt a 40 kvalifikált versenyzőt három futamban még utoljára összeeresztették, az első és másodikban 12-12, míg a harmadikban 11 játékos állt rajthoz. Mindhárom versenyben az első 8 helyezett jutott tovább a Draft körbe, így alakult ki a 24-es mezőny, akikhez a tavalyi szezonból csapat nélkül maradt 6 e-sportoló csatlakozott. 

A két magyar ifjú a második futamban kapott helyett, ahol végül Puki István a harmadik, honfitársa Bence pedig a hatodik helyen ért célba. A végső sorrend:

Ha esetleg megnéznéd a selejtezős futam legszebb pillanatait, azt itt most megteheted:

Az így kialakult 30-as mezőnyből ezek után szép sorjában a Formula 1-es istállók kiválasztottak maguknak 1-1 személyt. Sajnálatos módon a két magyar játékos ülve maradt az adás végéig, ez pedig azt jelentette, hogy egyetlen csapatnál sem szerepeltek a jelöltek között. Mindössze 10 szerencsés e-sportoló kapott ajánlatot, a lista az alábbiak szerint alakult:

Ezzel tehát teljes a mezőny az F1 New Balance Esports Series 2019-es szezonjára, csüggednünk azonban nem szabad, hiszen Bereznay Dániel szereplésével bizony lesz magyar résztvevője a világbajnokságnak. Az ősszel startoló szezon négy állomásból áll majd, és a versenynaptár a következőképpen néz ki:

  • Első futam: Szeptember 11.
  • Második futam: Október 2.
  • Harmadik futam: November 6.
  • Negyedik futam: December 4.

Az összdíjazás 500 ezer dollár és az egyéni vb cím mellett a legjobb csapatot is díjazzák majd.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?