Vége a szenvedésnek, jön a kötelező 2-2-2 csapatkompozíció

Vége a szenvedésnek, jön a kötelező 2-2-2 csapatkompozíció

A profi és a casual közösségben is üdítően hathat a változtatás.

A tegnapi nappal - igaz csak a teszt szerverekre - bekerült a "Role Queue", amit annyit jelent, hogy mostantól fixen 2 tank, 2 dps, 2 support felállásban fogunk játszani Quick Matchben, és Competitive-ben egyaránt. A fejlesztők közel 1 évig dolgoztak ezen, ugyanis már évek óta probléma, hogy képtelenek a játékosok a csapat érdekeit nézni.

Ha mondjuk dps-ként keresed a játékot, akkor fixen kapsz magad mellé tankokat és támogatókat is, a meccs keresési ideje pedig azt mutatja, hogy miből van több, miből kevesebb. Értelemszerűen, ha kevés a support játékos, akkor hamarabb fog bedobni egy meccsbe!

Jutalmak

Szinte minden játékmódban így lehet majd meccset keresni, kivéve Arcade és Quickplay Classic módban, de ami ennél is fontosabb, hogy a szerepek annyira el fognak egymástól válni, hogy SR-t (skill rating, tapasztalati pont) is külön fogunk kapni. A szezon végi jutalmak is megváltoznak, az alábbi táblázat jól szemlélteti!

Overwatch League-ben is bevezetik

A fentebb írt kötelező 2-2-2-es csapatkompozíciók az Overwatch hivatalos e-sport ligájában is kötelező lesz! Valóban komoly probléma volt, hogy egyre inkább kiszorultak a nézők és a játékosok számára is izgalmasabb dps karakterek a játékból, mert egész egyszerűen túl erős support karakterek érkeztek a játékba, ami a GOATS és a BUNKER taktikákban visszaköszöntek. Ez egyrészt játékosi, másrészt nézői élményt rombolt, de nagyon, szóval láthatóan igyekeznek a fejlesztők visszaterelni a játék metát a dps hősökhöz. 

Változik a TOP 500

A legjobbak is mostantól 4 ranglistában foglalhatják el a különböző pozíciókat. Egyrészt a három szerep szerint, másrészt lesz egy kombinált rangjuk, ami a szerepek átlagából fog kijönni. Legalább 25 játékot kell játszani egy szerephez ahhoz, hogy megtörténjen a szerep szerinti besorolás a legjobb 500 közé. A kombinált Top 500-hoz pedig értelemszerűen mind három szerepben meg kell ezt tenni. A szezon végén, azok a játékosok, akik a legjobb 500 között végeztek a régiójukban és a platformjukon (PC, konzol), kapni fognak játékos ikont és egy animált sprayt.

A változtatások szeptember elsején lépnek életbe, addig PTR-en lehet tesztelgetni, aki kíváncsi arra, hogy ősztől milyen szép új világ vár majd ránk az Overwatchban!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borító és egyéb képek: playoverwatch.com

Kövess Minket!