Az okok, amiért a két óriás nem tarolta le tegnap a fél Fortnite szigetet

Fortnite - Maga az esemény látványos volt, ám a végkifejlettel sokan nem elégedettek.

Tegnap este az Epic Games egy újabb nagyszabású, egyszer látható in-game eventtel ajándékozta meg a közösséget. A főtéma két monstrum, Cattus és Doggus összecsapása volt, és a cselekmény bizony igen látványos lett, a végeredménnyel azonban a játékosok egy jelentős része nem volt megelégedve. Az in-game események egyik jó szokása, hogy a pályát bizonyos tekintetben módosítják, ettől az eventtől azonban rengetegen azt várták, hogy most tényleg a fél szigetet letarolja.

Logikusan így is kellett volna lennie, hiszen már attól romba kellett volna dőlnie mindennek, hogy léptek egyet az óriások, de ők bizony bukdácsoltak is jó sokat az egész térképen, ennek ellenére szinte minden tökéletesen épségben maradt. Az egyetlen komolyabb változás a pályán, hogy a legyőzött szörny csontváza egy új, név nélküli POI-t képzett. Vegyük át, hogy miért lett olyan az esemény amilyen.

A kompetitív közösség

Először is, ami alapvetően szólhatott bele a pályaváltozásokba, az a világbajnokság, illetve a hétvégén zajló két kupa. Szombaton tartották meg az Xbox Cup selejtezőit, ma pedig érkezik a döntő, de már csatlakozik hozzá a Trios Cash Cup is. Természetesen ezen kupák a kisebbik okok, a perdöntő részt a Fortnite World Cup 30 millió dolláros döntője kapja. Képzeljétek csak el, hogy mekkora visszhangja lenne annak, ha az Epic Games mondjuk két-három jól ismert POI-t letarol. A térkép egyensúlya alapjaiban borult volna fel, a játékosoknak pedig egy hete sem lenne arra, hogy valamilyen úton módon helyettesítsék az elvesztett helyeket. Az még a kevésbé rossz lett volna, ha az érintett területek nem pusztulnak el teljesen, hanem csak megrongálódnak, mindent egybevetve viszont ez sem fér bele.

Ami a térkép változásokat illeti, az Epic Games ezúttal a kompetitív játékosokra figyelt oda, és bizony jól is tették.

Amiért jó az átlag játékosnak


Mint mondtam, sok játékos arra számított, hogy azonnal kap a pálya egy jelentősebb változtatást, ám ez kimaradt, helyette kaptunk valami még jobbat. Maci Laci betörte a vault robusztus vaskapuját, és kiemelte az energiagömböt, amit aztán a rossz neveltetése miatt már nem tett vissza a helyére. Fun fact: valószínűleg ez az a gömb, amit a nyolcadik szezon eseménye során láthattunk a Drum Gun megszavazása során.

A golyó tehát jelenleg ott lebeg szabadon a pályán, az első teóriák pedig ezzel kapcsolatban már meg is születtek. Az egyik legjobb elképzelés szerint a gömb a szezon hátralévő részében továbbreped/továbbváltozik majd, a 10. szezon nyitóvideójában pedig felrobban, és ez hozza el az igazi pusztítást, vagy épp repít vissza minket tényleg az időben. Könnyen lehet, hogy ez az elképzelés nem is áll annyira messze a valóságtól, az adatbányászok ugyanis készítettek egy érdekes videót.

Összefoglalva tehát, maga az event nem hozta el a várt pusztítást, az Epic ugyanis most a kompetitív közösségre, és a játék e-sport jövőjére gondolt inkább. (A Fortnite-ot a kaliforniai egyetem már levette e-sport listájáról, pontosan azért, mert kiszámíthatatlan a balance.)

Viszont megteremtették a folytatást, elhintették a következő történeti szálat, csupán várnunk kell másfél hetet. A pusztítás akkor sem lesz garantált, viszont jó eséllyel átalakul majd a térkép, vagy netán végre kapunk egy új térképet? Benne lehet a pakliban.

Továbbá egy érdekesség az új POI-hoz kapcsolódóan, a szörny koponyájában kísérteties hangok hallhatóak, lessétek majd meg.

Nektek hogy tetszett az event?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!