Hirdetés

Hiába a The International 9 részvétel, a Forward Gaming becsődölt!

TZeus | 19/07/23 10:11
Cikk mentése

Nem volt elég, hogy az amerikai régiót megnyerő Forward Gaming kijutott az idei világbajnokságra, anyagi gondokra hivatkozva lehúzták a rolót.

Hirdetés

Hatalmas meglepetésként érkezett a hír, miszerint a The International 9 egyik résztvevője, a Forward Gaming megszűnik.

A problémákkal küzdő szervezet addig húzta, ameddig csak bírta, de hiába a remek eredmény, nem tudják tovább támogatni a játékosaikat. Ezt maga a tulajdonos, David Dashtoyan osztotta meg Twitteren. Igyekezett elmagyarázni a helyzetet, és azt mondta, hogy június óta anyagi gondok nehezítették a létezésüket, ráadásul már az Epicenter Major után is ki akartak szállni. Ennek ellenére úgy döntöttek, hogy megvárják a soron következő TI9 kvalifikációját és reménykedtek benne, hogy meg tudják oldani a szituációt. A csapat megnyerte az Észak-amerikai régiót, és kijutott a világbajnokságra, de a problémák nem szűntek meg.

Kijelentette még, hogy nem tudják fedezni a játékosok júliusi fizetését, és a 36 ezer dolláros - ennyit nyertek a hónapok alatt és a júniusi fizetéseket is csak részben állta - nyereményből számolt részesedésüket sem. A szervezet becsukja kapuit és minden alkalmazottját elengedi.

A játékosok (YawaR, CCnC, Sneyking, MSS, pieliedie) tehát szponzor és munkaadó nélkül maradtak, de valószínűleg találnak majd támogatót, mivel sokan szeretnének megjelenni a világ egyik legnagyobb e-sport rendezvényén.

Borítókép forrása: joindota.com

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • nagyonjo33 4 hónapja
    De ilyenkor a játékosok mehetnek, csak új csapatnevvel a TI-ra?
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Dota2 - MinD_ContRoL szerint egyre jobb a játék és a matchmaking

A Nigma offlane játékosa, Ivan “MinD_ContRoL” Ivanov legutóbb egy bolgár ötössel tűnt fel a WESG kelet-európai selejtezőjében, és bár nem sikerült kvalifikálniuk magukat az eseményre, néhány kérdés erejéig készségesen válaszolt egy interjú során a verseny szervezőinek.

Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?