Bejöttek az AUG nerfek, 7 hónap után visszatért a tékozló M4!

Bejöttek az AUG nerfek, 7 hónap után visszatért a tékozló M4!

Az AUG gyengítések megtették hatásukat, visszatért az M4A4 a dobogó második fokára!

Tavaly decemberben láttuk utoljára, hogy az M4A4 volt második legnépszerűbb fegyver a profik körében. Miután az AUG ára lecsökkent, gyakorlatilag must-pick lett. 7 hónap után pedig megértük, hogy a CS:GO történelem legváltozatosabb fegyverarzenálját láttunk Kölnben.

Sokan kérték már, köztük NiKo is az AUG gyengítését, így amikor ez megtörtént, az ESL One versenyén már normalizálódott a helyzet, és nem kényszerült mindenki úton-útfélen a használatára. Mondhatni visszatértünk a jó öreg AK-M4 duóhoz, de az SG556 használata is megszaporodott.

Összehasonlításképp nézzük meg a 3 héttel ezelőtti ESL Pro League és a múlthéten zárult ESL One Köln statisztikáit. Vajon hány százalékban használták az 5 legnépszerűbb fegyvert?!

Az AK-47 és az AWP népszerűségében nincs releváns eltérés, viszont az M4A4-et közel négyszer akkora gyakorisággal választották a profik, mint 2 héttel korábban. Az SG556 fegyvernél is látunk komoly emelkedést, ami betudható annak, hogy legalább annyira halálos fejre, mint az AK-47, és a scope nagy segítség. Az AUG komolyan visszaesett, ám továbbra is jó opció közepes, és nagyobb távok levédésére. Világosan látszik, hogy a tűzgyorsaság csökkentése és a scope nélküli pontatlanság megnövelése normalizálta a fegyver használhatóságát.

A változtatások 20 nappal ezelőtt léptek életbe, így a közeljövőben esedékesnek látjuk az újabb frissítés eljövetelét, ami akár Vertigo változtatásokat, avagy Cache visszatérést eredményezhet, az új láda mellett természetesen.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!