Egy éve nem kapja meg a jussát egy játékos, nagyot hibázott!

Egy éve nem kapja meg a jussát egy játékos, nagyot hibázott!

Egy orosz support játékos, aki a Clutch Gamers kapitánya is volt, Vladimir “yol” Basov a 2018-as ki nem fizetett pénzeket kéri számon a Délkelet-ázsiai együttesen.

Állítása szerint ugyanis a keleti csapat sem neki, sem Lai “Ahjit” Jay Sonnak nem fizetett, mikor a CG címere alatt játszottak. Több screenshotot is közzétett, ahol a szervezet tulajdonosaival folytatott párbeszédet, Jamal Khan és Jaseem “Gangster” Khan viszont nem juttatta el hozzájuk az MPGL Asian Championship versenyen a második helyért járó 20 ezer dollár (2. hely), ProDotA Cup Southeast Asia Season 12-n szerzett 1500 dollár (1. hely) után járó részesedésüket, valamint az utolsó két hónapért kapott fizetésüket - nagyságrendileg 5 ezer dollár - sem utalták.

A fényképeken olvasható párbeszédekből kitűnik, hogy a Clutch Gamers nem folytatott papírmunkát a játékosokkal és készpénzben teljesítette a kifizetéseket, számlák vagy bármilyen más szerződéses megállapodás nélkül.

Hiába kérdezett rá többször is mi a helyzet, nem kapott kielégítő válaszokat az orosz játékos. Olyan indokot is leírt neki Gangster, hogy blokkolták a vállalati számlát és maga a vezető egy ideig hajléktalanként élt emiatt. 2018 októbere óta kérdezősködik a pénze felől yol, de semmilyen előrelépés nem történt az ügyben. Decemberben egyenesen olyan kifogással élt Jamal Khan, hogy nincs már Malajziában, mert lejárt a vízuma és azon dolgozik, hogy megújítsák. Januárban már azzal álltak elő, hogy a hónap végére rendezik felé a tartozást, de ez azóta sem történt meg.

Valószínűleg, mivel nem történt írásos megegyezés ezért az a pénz alighanem soha nem jut el yol-hoz, de talán most, hogy a Reddithez és ezáltal a közösséghez fordult, lehet esélye egy részére. Másfelől pedig szeretné felhívni a figyelmet az ilyen szervezetekre, és ebből a példából tanulhatnak a jövő e-sportolói.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!