Hirdetés

Az erőszakos videojátékok a sátán művei, de a lőfegyverekkel semmi gond nincs!

A Walmart elég furcsa lépést tett a lövöldözések megelőzésének érdekében.

Hirdetés

Aki követi a nemzetközi híreket, az garantáltan találkozott az el pasoi Walmartban történt sajnálatos eseménnyel. Egy zsúfolt áruházban tragédiába torkolt egy 21 éves férfi lövöldözése. 20 ember a helyszínen életét vesztette, 26 megsebesült a férfi ámokfutásában. A "mass shooting" kifejezés lassan mindennapos lesz, ha az USA-val kapcsolatban szeretnénk tájékozódni. Sokan azonnal az erőszakos videojátékokat kiáltották ki bűnbaknak, ezért a Walmart megtette a lépéseket annak érdekében, hogy visszaszorítsák az ilyen eseményeket.

Minden alkalmazottnak kiküldtek egy értesítőt, amiben megfogalmazták, hogy milyen üzletpolitikát folytat a jövőben az amerikai áruházlánc. Gyakorlatilag a teljes cenzúrával találkozhatunk az utasítások között, sőt a videojátékok mellett további tartalmakat is találtak, amiket jobb száműzni a boltokból. Az erőszakos jelenetek ábrázoló filmeket sem szabad mutatni a képernyőkön, továbbá a vadászattal foglalkozó csatornákat is törölték bemutató TV-k műsorából. Beszüntettek minden eseményt, ami az erőszakos videojátékokkal kapcsolatos volt, letiltották a reklámokat, amik szintén ezeket káros dolgokat promózták a világba. Az egész mögött a nagyon erős fegyverlobby áll, mivel a tényleges gyilkosságokat nem videojátékok dobozaival, hanem nagyon könnyedén beszerezhető lőfegyverekkel követték el. Donald Trump, az USA elnöke is reagált a lövöldözésre azzal, hogy először megállapította a lövöldözésekkel kapcsolatban a videojátékok felelősségét, majd behívatta a Fehér Házba a videojátékipar felső vezetőit. 

A Walmart továbbra is forgalmazza a lőfegyvereket, amikhez gyerekjáték hozzájutni 21 éves kor felett. Hiába vannak tudományos anyagok (például ittitt és itt) arról, hogy nincs kimutatható és közvetlen kapcsolat a videojátékok és az erőszak között. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének hatásai annak, ha valaki erőszakos játékokkal játszik, de csak erre fogni azt, hogy utána valaki fegyvert ragad és 46 emberre rálő egy áruházban, az teljesen abszurd és hamis kijelentés. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • nagyonjo33 1 éve
  USA-ban a törvényekben és korlatozásokban épeszű logikát nem szabad keresni. Pl.: Fegyverrel sétalhatsz az utcán az oké, de ha egy üveg borral/sörrel sétalsz akkor bevihet a rendőr. Egyébként ezeknek a lövöldözéseknek soha nem lesz vége Amerikában, mert tegyük fel ha ma betiltanak a fegyvereket azzal se mennének semmire mert már annyi van az embereknél hogy nem tudják számontartani és visszavenni tőlük.
  0 0 Válasz
 • Anonymous326 1 éve
  Mindig a videojátékot kell okolni annyira szánalmas ez ...
  0 0 Válasz
 • endre 11 hónapja
  Gabent is behívták?
  0 0 Válasz
 • kzs821 1 hónapja
  ...
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés