Az erőszakos videojátékok a sátán művei, de a lőfegyverekkel semmi gond nincs!

A Walmart elég furcsa lépést tett a lövöldözések megelőzésének érdekében.

Aki követi a nemzetközi híreket, az garantáltan találkozott az el pasoi Walmartban történt sajnálatos eseménnyel. Egy zsúfolt áruházban tragédiába torkolt egy 21 éves férfi lövöldözése. 20 ember a helyszínen életét vesztette, 26 megsebesült a férfi ámokfutásában. A "mass shooting" kifejezés lassan mindennapos lesz, ha az USA-val kapcsolatban szeretnénk tájékozódni. Sokan azonnal az erőszakos videojátékokat kiáltották ki bűnbaknak, ezért a Walmart megtette a lépéseket annak érdekében, hogy visszaszorítsák az ilyen eseményeket.

Minden alkalmazottnak kiküldtek egy értesítőt, amiben megfogalmazták, hogy milyen üzletpolitikát folytat a jövőben az amerikai áruházlánc. Gyakorlatilag a teljes cenzúrával találkozhatunk az utasítások között, sőt a videojátékok mellett további tartalmakat is találtak, amiket jobb száműzni a boltokból. Az erőszakos jelenetek ábrázoló filmeket sem szabad mutatni a képernyőkön, továbbá a vadászattal foglalkozó csatornákat is törölték bemutató TV-k műsorából. Beszüntettek minden eseményt, ami az erőszakos videojátékokkal kapcsolatos volt, letiltották a reklámokat, amik szintén ezeket káros dolgokat promózták a világba. Az egész mögött a nagyon erős fegyverlobby áll, mivel a tényleges gyilkosságokat nem videojátékok dobozaival, hanem nagyon könnyedén beszerezhető lőfegyverekkel követték el. Donald Trump, az USA elnöke is reagált a lövöldözésre azzal, hogy először megállapította a lövöldözésekkel kapcsolatban a videojátékok felelősségét, majd behívatta a Fehér Házba a videojátékipar felső vezetőit. 

A Walmart továbbra is forgalmazza a lőfegyvereket, amikhez gyerekjáték hozzájutni 21 éves kor felett. Hiába vannak tudományos anyagok (például ittitt és itt) arról, hogy nincs kimutatható és közvetlen kapcsolat a videojátékok és az erőszak között. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének hatásai annak, ha valaki erőszakos játékokkal játszik, de csak erre fogni azt, hogy utána valaki fegyvert ragad és 46 emberre rálő egy áruházban, az teljesen abszurd és hamis kijelentés. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!