A CCS elindítaná az első női Rainbow 6 bajnokságot, hamarosan startol a regisztráció!

A CCS elindítaná az első női Rainbow 6 bajnokságot, hamarosan startol a regisztráció!

Eddig csak egy-egy verseny jutott a lányoknak, de ez magasabb szintre emelné a versenyzési lehetőségeiket.

A Cyberathlete Championship Series olyan terven töri a fejét, miszerint megmozgatná a női közösséget és szervezne nekik egy Rainbow Six: Siege ligát az ősszel. A csoportmérkőzések után rájátszás döntene a végső bajnokról, és az előzetes ötletelés alapján minden régióból (4: Európa, Észak és Dél-Amerika, valamint Ázsia) 8 gárdával számolnának.

A vállalkozó kedvű lány csapatoknak az alábbi weboldalt érdemes figyelniük a következő hetekben, itt lehet majd regisztrálni is:

CCS verseny

Érdemes tudni, hogy selejtezőket nem tartanak a női ligára, helyette inkább jelentkezési sorrend alapján írják fel a csapatokat. Persze a már régebben összeállt együtteseket előnyben részesítik. Legfeljebb 8 kvintett nevezését fogadják el minden régióban. A bajnokságra augusztus 18-tól szeptember 7-ig lehet leadni a nevezést. A lebonyolítást illetően játéknapokat alakítanak ki, és minden fordulóban best of 1 mérkőzéseket játszanak a résztvevők. A szabályok, mappool és az operátor pool megegyezik a Pro League-ével. A rájátszásban az összes csapat folytathatja, de a seedelés (erősorrend) határozza meg ki kivel kerül össze.


Ubisoft is rendezett már hölgyeknek R6 versenyt, méghozzá Brazíliában

Volt már néhány versenye a CCS-nek Európában és Észak-Amerikában, ami a női közösséget érintette, de most kifejezetten egy bajnokságban gondolkoznak. Hozzátették, hogy alig van női profi játékos ebben a játékban, ezért mindenképpen szeretnék támogatni őket a fejlődés reményében. Jessica “Jess” Bolden, aki korábban a PENTA Sports Pro League-ben szereplő csapatának az edzője volt, szintén segít a szervezésben. Elmondta a Siege.gg-nek, hogy reméli ez remek táptalajt nyújt majd a hölgyek számára és kinevelheti a jövő tehetségeit. Akár ugródeszkát is jelenthetne a Challenger vagy a Pro League felé, de addig hosszú még az út.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!