Komolyabb büntetésre számíthat az, aki kilép egy ranked meccsből

Komolyabb büntetésre számíthat az, aki kilép egy ranked meccsből

Bekeményít a mérkőzéseket elhagyó játékosokkal szemben a Ubisoft.

Rainbow Six: Siege ranked mérkőzésein ha egy játékos annyira felidegesíti magát, vagy csupán távoznia kell a számítógépe elől, akkor a kilépést 15 perces eltiltással "díjazza" a játék.

Ubisoft elmondása szerint ez nem fog sokáig így maradni. Az új változtatásban az első kilépés után megmarad a 15 perces eltiltás, azonban ha utána is kilépnek mérkőzésekből a játékosok, akkor az eltiltás időtartam egyre hosszabb lesz, pontos értéket azonban még nem publikáltak a fejlesztők. Az ilyesfajta rendszer már van példa, hiszen a CS:GO-ban is az első elhagyott matchmaking meccsből kilépvén 30 percet, a második után 2 órát, a harmadik után 1 napot, míg ha négy mérkőzésből is kilépünk egy rövidebb időintervallumban, akkor a játék egy egy hetes "pihenővel ajándékoz meg minket."

Ha tényleg megteszi ezt a lépést a Rainbow-t készítő cég, akkor sok játékos hátradőlhet, hiszen borzasztóan idegesítő tud lenni, hogy emberhátrány miatt veszítünk el egy mérkőzést, főleg akkor, ha az elején öt az öt ellen minden jól alakult.

Nem csak a mérkőzéseket elhagyó játékosokat bünteti komolyabban egyébként a Ubisoft. A saját csapattársait sebző játékosok is komolyabb büntetésekre számíthatnak, továbbá akik AFK-olnak egy meccsben, és esetlegesen náluk van a hatástalanító készlet, akkor automatikusan elveszi tőle azt és a földre kerül, hogy csapattársai fel tudják azt venni.

Az újítások életbe lépésének időpontja még kérdéses, de a játékosok viselkedését felügyelő stáb folyamatosan azon dolgozik, hogy minél hamarabb bevethessék a fejlesztéseket az éles szervereken.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!