Top 9 deck az összes szerveren: Highlander Warlocktól az Aggro Warriorig

Top 9 deck az összes szerveren: Highlander Warlocktól az Aggro Warriorig

A Rank 5 alatti Standard metában érdekességeket lehet felfedezni.

Eltelt egy újabb hét, így érdemes végigvenni azokat a deckeket, amik a legerősebbek a mostani Standard metában Rank 5 és Rank 1 között. A HSReplay több, mint 1 millió mérkőzést elemzett, így a számokból és statisztikákból ki lehet indulni, ha a legjobb paklit keressük a Legend eléréséhez!

Ismét a Combo Priestet találjuk a lista élén, ami olcsósága ellenére képes felvenni a versenyt a rengeteg Legendaryt és Epic lapot pörgető Highlander és Control deckekkel. Ennél jobb választás jelenleg nincs most, azonban ennek a paklinak is megvannak az ellenszerei. Az egyetlen Priest után jönnek a Hunterek és Warriorok. Amíg az Aggro Warrior két szerveren is befért a top 5-be, Európában nem sikerült megvetnie a lábát. A Highlander paklik közül a Hunter tűnik most a legjobb verziónak, bár a Mage és kisebb meglepetésre a Warlock is mutat életjeleket a még mindig kiforratlan metában.

Amit felfedezhetünk a listán, hogy a Quest deckek közül egy sem éri el az 52 %-os győzelmi arányt. Hiába tűnik jónak a Reborn Paladin, a Battlecry Shaman, vagy a Quest Druid, egyik sem ér annyit, hogy hosszútávon pörgessük őket. Kifejezetten egy-egy decket lehet ezekkel counterelni, de túl sok rossz matchupjuk van a népszerű változatok között. Érdemesebb a Murloc vonalon szétnézni, ahol a Shaman és a Tip the Scales + Prismatic Lens broken kombóval támadó Paladin kifejezetten jó számokat hoz.

Ha most szeretnénk egy erős decket a Legend kiütéséhez, akkor a Combo Priest - Secret Hunter - Highlander Hunterből érdemes válogatni, de nem lőhetünk mellé a jól ismert Mech Hunterrel, vagy Control / Bomb Warriorral sem.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!