Hosszabbítás után először magyar csapat a Challenger League-ben!

Hosszabbítás után először magyar csapat a Challenger League-ben!

Az utolsó selejtezőn kitűnő játékkal a Salamander Gaming a legjobb 128-ból indulva nyerte meg az ágrajzot és a döntőben a francia SYZYGY ellen 2:0-ával biztosította helyét a Challenger Leagueben.

A Challenger League 10. szezonjában négy kvalifikációt rendeztek és ezeken több magyar csapat is elindult. A Salamander Gaming végül sikerrel járt, és bár az első selejtezőn még csak a legjobb 8-ig jutottak, a folyamatosan javuló teljesítményüknek köszönhetően a negyediket már parádés játékkal nyerték meg.

A legjobb 128-ból indulva az első mérkőzésük default win, azaz játék nélküli győzelem lett, azonban utána már jobbnál jobb ellenfelekkel kellett megküzdeniük. Az ESL oldalán megtalálható ágrajz szerint lejátszott 8 kör alatt igazából nagy problémába nem ütközött a magyar ötös, bár a Bastille Legacy hosszabbításra késztette őket, de 8:6-ra ott is jobbnak bizonyultak. Végig a felső-ágon menetelt és egészen a nagydöntőig jutott a Strike, Rep, w1oza, DogeFather és H3dsut alkotta Salamander. Az ők munkájukat két edző, F4uw és TitaN segítette. 

A fináléban aztán az addigi BO1-ek után két nyert pályáig tartott a párharc a SYZYGY-vel szemben. Az első map Club House volt, ahol meglepően könnyed győzelmet arattak, zsinórban 4 kört hozva már 4:1-re is vezettek védő oldalon, majd még egy kört engedtek ellenfelüknek, végül 7:2-re elintézték a franciákat. A visszavágó - Kafe Dostoyevsky - már sokkal nehezebbnek bizonyult, ott az első félidő 3:3-mal végződött, a váltást követően a franciák támadhattak és bár fordítottunk 5:4-re, elhúzni nem tudtunk. Egészen 7:7-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, a 15. körben viszont DogeFather utolsó killjével történelmet írt a Salamander.


A második pálya végeredménye

Az alábbi mezőnyhöz csatlakozott a Salamander Gaming a Challenger League 10. szezonjában:

A Challenger League S10 még szeptemberben elindul, azonban a Liquipedian pontos időpontot még nem tüntettek fel. Szerinted hányadik helyet csípheti meg a magyar csapat ebben a nyolcasban?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!