Ilyen nincs, de mégis: kizárták a Salamandert a CL tizedik szezonjából!

Ilyen nincs, de mégis: kizárták a Salamandert a CL tizedik szezonjából!

A rengeteg gyakorlás után, és a remek teljesítménnyel kiharcolt Challenger League kvótáját egy tollvonással megvonta az ESL a Salamandertől egy szabályellenes cselekedet miatt.

Elképesztő fordulat és a mennyből egy pillanat alatt a pokolban találta magát a magyar Rainbow Six: Siege együttes, a Salamander Gaming. Miután augusztus harmadik hetében kiharcolták a negyedik selejtezőben a Challanger League 10. szezonjában való részvételt, az ESL mégis úgy döntött hetekkel később, hogy kizárja őket.

A magyar ötös SirBossal egészült ki, és vele futottak neki az utolsó kvalifikációnak, de mint kiderült ő már játszott a Pro Leagueben, ezért alacsonyabb ligában nem vehetett részt. Bár a szabály elég fura és többféleképpen is értelmezhető, pláne az ESL szerint:

„Pro League Player that participates in Challenger League Qualifiers, cannot play Pro League matches in current season.”

Jött is a protest ellenük, hogy ez bizony szabálytalan, és így nem játszhatnak tovább. A történet pikantériája, hogy beszéltek akkor egy adminnal, és sikerült egyezségre jutniuk, miszerint Rep-re cserélik SirBosst, ezáltal folytathatják a menetelést. Ez olyannyira jól sikerült akkor, hogy a végén óriási diadalt arattak és bejutottak az R6S e-sport másodosztályának titulált bajnokságába, ahol olyan csapatok ellen mérkőzhettek volna meg, mint a ForZe, GameWard Team, KKona KKopteri, BDS, Team Orgless, Team Secret, és Trust Gaming.

Viszont a szervezők ellentmondást nem tűrően újra nyitották az ügyet és úgy találták, hogy a Salamander lejátszott 3 mérkőzése SirBossal azon a bizonyos napon nem nézhető el. Fellebezés lehetősége nélkül a csapat értetlenül áll a helyzet előtt, és valóban érdekes egy ilyen volumenű bajnokság kapcsán, hogy hetekkel az eset után hoztak meg egy ilyen komoly döntést. Az ő helyüket a 4. selejtezőben második helyen végzett SYZYGY veszi át.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!