Jön az MMR reset és megreformálják a Ranked rendszert!

Jön az MMR reset és megreformálják a Ranked rendszert!

Szeptember 19-én törlik az eddigi eredményeit a játékosoknak, és egy updatelt kalibrációs rendszerben szerezhetnek újat a következő szezonban.

Alapvetően a besorolás után a core és support MMR számaink megmaradnak, de a győzelmek és vereségek százalékos aránya alapján frissül majd. Idővel ezt az arányt módosítják a lehető legjobb egyensúly megtalálása érdekében.

A party keresés is megváltozik egy cseppet, az algoritmuson módosítottak ugyanis. Eddig a Valve szerint úgy működött, hogy mindkét csapat átlagos MMR számát vette alapul és így pakolta össze egymás ellen őket. A role - szerepkör - MMR alapján viszont mostantól a játékosokat veti össze egymással és így történik meg a párosítás. Azért, hogy elkerüljék a "role steal"-t, jobban mondva a "szerepkör lopást", bekerült a játékba ugyanis egy új report lehetőség, amely a draft első néhány percében aktiválható.

A smurf-ök, boostok és scriptek kártékony hatása ellen szintén fellépnek ebben a frissítésben, és nem kevés ban-t ki fognak osztani. A tiltásban egyébként a nagyon alacsony behaviour - viselkedés - score-al rendelkező játékosok is részesülnek. A Valve arról is tájékoztatott, hogy felfedeztek egy hibát a rendszerben, mely szerint tudott olyan is játszani Rankedet, aki nem rendelte hozzá a fiókjához a telefonszámát. Ezt megoldották, így innentől kezdve ez a kiskapu is bezárult, valamint nem 100 lejátszott mérkőzés kell, hogy beléphessünk a Ranked világába, hanem 100 lejátszott óra.

Képtalálat a következőre: „dota 2 ranked”

Tervbe van még néhány apróság:

High MMR games: figyelemmel követik a legmagasabb szinten lévő meccseket, hogy miként tudnák lecsökkenteni a keresési időt, valamint milyen más változtatás szükséges az élmény javítása érdekében.

Hard Support: bizonyos szinteken nincs elég belőlük, pedig sokat javítana a meccsek minőségén, ha nagyobb százalékban választanák ezt a posztot. Igyekeznek megoldást találni rá.

Role queue abuse: szeretnék komolyan büntetni azokat, akik nem a keresett rolejuknak megfelelő pozícióban játszanak. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, kénytelenek lesznek bevezetni a szerepkör specifikus tiltásokat.

Smurfs: Az egyik opció ennek megfékezésére, az egyszeri belépő kifizetése, viszont ez a belépő visszavonható tőlük ennek ellenére, is ha tönkreteszik mások játékát. Egyelőre ez még koránt sem biztos, de ha jó hatása lenne a játékra nem haboznának a bevezetésével.

Szerintetek jó irányba halad a Valve a Ranked rendszert illetően?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!