Nem trollkodás, brutális hosszúságú bannal sújtja a Valve a legtoxikusabb játékosokat!

Nem trollkodás, brutális hosszúságú bannal sújtja a Valve a legtoxikusabb játékosokat!

Először nehéz eldönteni, hogy trollkodásról van szó vagy komolyan gondolják, mostanra viszont világossá vált, a maximális tiltással sújtja a legtoxikabb játékosokat a Valve.

Felgyorsultak az események a Valve háza táján, miután az új szezont bejelentették és azt is megosztották, hogy milyen újdonságokkal akarják feldobni a Ranked rendszert, továbbá a csalóknak is odapörkölnének. Tényleg nem finomkodtak a büntetések kiszabásával, mert az első 24 óra után záporoztak a screenshotok és üzenetek a durva ban miatt. A beszámolók szerint a rendszer a maximális tiltást, vagyis 19-20 évet szabott ki nem kevés játékosra.

Először hitetlenkedve fogadták a 2038-ig tartó eltiltást, és azt hitték ez valamiféle trollkodás a kiadó részéről. Viszont a nagyon kevés behaviour score-al (később BS) - ez hivatott jelezni egy játékos viselkédését - rendelkezőket nagyon csúnyán megdorgálták. A banhullám első áldozatai ugyanis ők voltak, ráadásul kemény üzenetet is mellékelt a Valve hozzá:

"Folytatjuk a rendszeres tiltások alkalmazását, főleg azokkal szemben, akik a közösség egy kis százalékába tartoznak. Azok a felhasználók, akik elérik ezt az alacsony viselkedési szintet a játékban, túl nagy terhet jelentenek a közösség többi részének, és nem kívánatos személyekké válnak. Nem akarjuk őket a játékban látni."

Azért nem csak az alacsony BS miatt bannoltak, ugyanis az account vásárlók köre is megapadt, illetve a boosterek is áldozatul estek a szigornak. A következő hetekben finomítanak majd az algoritmuson, valamint bevezetésre kerül a heti tiltás is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!