Stream közben bannolták a Na'Vi játékosát érthetetlen indokkal!

Toxikus viselkedésért repült a komoly büntetés, ugyanis véglegesen tiltották a fiókját.

Egy friss Rainbow Six Siege Pro League játékos, Jack “Doki” Robertson livestream közben kapott egy meglehetősen kemény üzenetet a játéktól: a rendszer bannolta a fiókját, véglegesen.

A fiatal profi, aki a Natus Vincerenél játszik, épp meccsben volt és próbálta kifürkészni ellenfelét, amikor is kidobta a játék és egy üzenet volt olvasható a képernyőjén. Az állt benne, hogy véglegesen bannolták, méghozzá toxikus viselkedésért. Alapvetően egy csibész játékosról van szó, szereti ugratni a másikat és van egy fokozottabb vérmérséklete, de sokkal durvább viselkedés szokott ilyen indokkal tiltást vonni maga után.

A pontos ürügy viszont nem ismert, egyedül az üzenet szövegéből lehet következtetni az előzményekre, és maga az érintett sem értette, tanácstalanul ült a számítógépe előtt.

Jó néhány dolog miatt tilthat a Ubisoft, és van erre egy szabályzatuk is. Leginkább a csúnya és degradáló beszédért szokott lecsapni a rendszer a játékosokra. Azt se felejtsük el, hogy bárki reportolhat bárkit, de általában meg szokta vizsgálni a kiadó, mielőtt csak úgy valakit eltávolít a játékból. Legalábbis eddig ezt hittük.

Twitteren egyébként egy rövid posztot is kirakott Doki, aki sajnálja, hogy így ért véget a streamje. Megosztja majd a fejleményeket, amint választ kap a miért kérdésére a cégtől.

A múltban is voltak már jogtalan bannok, és igyekezett átnézni majd módosítani ezeket az intézkedéseket a Ubisoft. Az eset két dolog miatt viszont érdekes, hisz a látottak alapján ezek szerint bárkit kitilthat a játék igazóbál, ez az egyik. A másik pedig, hogy a Pro League játékosnak mindenképpen kelleni fog a fiókja, mert le kell játszania a soron következő mérkőzését. Nincs más lehetőség, mint megvárni a Ubisoft hivatalos válaszát az ügyben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!