A hatékonyabb kommunikáció reményében egyesületbe szerveződtek a profi Fortnite játékosok

A hatékonyabb kommunikáció reményében egyesületbe szerveződtek a profi Fortnite játékosok

Fortnite - Természetesen az Epic Games-szel szeretnék megtalálni a közös hangot.

A Fortnite kompetitív vonala a tizedik szezonban ismét annyira vitatott lett, mint 2018 elején. A világbajnokságot követően az Epic Games a Season X idején rengeteg olyan módosítást eszközölt, amelyek nagyon csúnyán belerondítottak a játék kompetitív vonalába. A legszámottevőbb a robotok mérhetetlen ereje volt, de a Rift Zone-ok sem segítettek a helyzeten.

Azok a játékosok, akik elsősorban nem a fun miatt űzik az ipart, hanem komoly céljaik vannak a versenyekkel, úgy érezhették, mintha az Epic nem foglalkozna a véleményükkel, ami persze nem így van, próbáltak javítani a helyzeten, csakhogy egyszerre két eltérő igénynek megfelelni nem olyan egyszerű. A játék casual és kompetitív kiegyensúlyozásának nehézségeiről bővebben írtunk az alábbi cikkünkben.

Többek között a fent felsoroltak miatt néhány játékos úgy döntött, hogy összefog, és létrehoznak egy olyan egyesületet, amely megpróbál egységes, szervezet szintű kommunikációt képezni a profi közösség és az Epic Games között; létrejött a Fortnite Professional Players' Association.

Az egyesületben egyelőre 16 játékos szerepel, 8 amerikai és 8 európai, akik mind-mind jelentős versenytapasztalattal rendelkeznek, többek között a világbajnok Bugha is ott van a listán.

Korábban CS-ben láthattunk már ilyen projektet, a Counter-Strike Professional Players' Association sikeresen tudott együttműködni a Valve-vel, kíváncsian várjuk, hogy milyen hatást fog tudni elérni az FNNPA.

Annyi bizonyos, hogy a 11. szezon perdöntő lesz, ha a következő felvonásban is élhetetlen lesz a kompetitív vonal, akkor nagyon sok játékos hagyhatja abba a versenyszintű játékot. A közösség teóriái és bizonyos leakek már belengették egy új térkép lehetőségét, ami valljuk be, casual szempontból nagyon ráférne a játékra, kompetitív tekintetben azonban egy hatalmas szög lenne a koporsóba. 

Az Epic Games egyébként különleges szezonzárással készül, jövő hét vasárnap lesz a szezon in-game eventje, az új szezon pedig akár rögtön utána érkezhet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!