Nem törölhetőek a Blizzard accountok: véletlen lenne?

Nem törölhetőek a Blizzard accountok: véletlen lenne?

Nem úgy sült el a Blizzard bojkottja, ahogy azt sokan eltervezték.

Ha szigorúan a Blizzard játékaira korlátozzuk le a Kína vs Hongkong botrányt, akkor egyelőre két fronton harcolnak egymással a felek. Az egyik oldalról a Blizzard mindent megtesz azért, hogy eltussolja az ügyet és folyjon tovább minden az eddig megszokott mederben, a túloldalon azonban egyre erősödnek a hangok, amelyek a Blizzard szankcionálási rendszerét és általános politikáját támadják. Overwatchban Mei jelképpé vált a Hongkong-pártiak tömegei között, Hearthstone-ban Kibler és Kripp, a játék legmeghatározóbb alakjai közül kettő vállalta fel a nyílt konfliktust a Blizzarddal szemben.

A hongkongi kártyás tiltása után rengetegen kiálltak a véleménynyilvánítás szabadsága, vagyis a Blizzarddal szemben, azonban a bojkott nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték. Hiába próbálkoztak ugyanis többen is azzal, hogy letörlik a Blizzard fiókjukat, az utolsó lépésnél elakadt a művelet. Ahhoz, hogy véglegesen eltávolítsuk az accountunkat, egy végső megerősítésre van szükség. Ez lehet titkos kérdésre adott helyes válasz, SMS-ben kapott kód, emailben érkező link, vagy egy külső authenticator program. Sajnos, vagy nem sajnos, egyik módszer sem működik, automatikusan átirányít a Battle.net egy másikra, ami szintén nem hoz eredményt. 

A Blizzard nem késett a válasszal, egyszerűen technikai problémákra hivatkoznak, de már úton van a segítsék, a munkatársak gőzerővel dolgoznak a probléma megoldásán. A bojkottálók nem adták fel, rengeteg ticketet nyitottak, amik mindegyike valamilyen formában a Blizzarddal szemben állít fel követeléseket. Általában a begyűjtött adatok törlését kérik a legtöbben, hogy az utolsó morzsa is eltűnjön a Blizzard rendszeréből, azonban erre is várni kell akár 90 napot is, mivel túl sok kérés érkezik be ezzel kapcsolatban a céghez, így kitolhatják a határidőt.

Az előrendelős refunddal semmilyen probléma nincs, ezért többen is visszakérték a Warcraft III Reforge-ra elköltött pénzüket a Redditen található képek alapján. A fentiek alapján jól kirajzolódik, hogy óriási lavina zúdult a Blizzard nyakába és több oldalról is érik őket a bojkottálók teljesen legális akciói.

Hogy pontosan mit tervez a Blizzard, mi a célja a nem törölhető felhasználói fiókokkal, mi várható a Blizzconon az óriási kérdőjel, de a jelek aggasztóak a cég és a játékosok számára egyaránt.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

 

Kövess Minket!