Mei lehet a hongkongi tüntetések jelképe

Mei lehet a hongkongi tüntetések jelképe

Chung 'Blitzchung' Ng Wai kitiltása után egyre nagyobb a botrány a Blizzard körül, amibe ráadásul már a kínai hős Mei is belekeveredett. 

Néhány nappal ezelőtt a Hearthstone Grandmasters versenysorozat egyik mérkőzése utáni interjúban Chung "Blitzchung" Ng Wai élő adásban szólalt fel Hongkong felszabadításáért, amiért a Blizzard azonnali hatállyal eltávolította a tornáról, megfosztotta eddigi nyereményétől, továbbá egy évre eltiltotta a játéktól. Mindemellett a stúdió az interjúztató kommentátorokkal is megszakított minden kapcsolatot, ráadásul nem csak Hearthstone-t, de Overwatchot sem közvetíthetnek majd a jövőben. Az események láncolata nagy felháborodást keltett a játékosok és a céghez köthető médiaszemélyiségek, ráadásul a dolgozók körében is és egyre többen szólalnak fel a Blizzard bojkottálásáért. Ha szeretnétek pontos képet kapni az incidensről és a következményekről, az alábbi cikkünket ajánlanánk figyelmetekbe. 

A stúdió elleni tiltakozásként egyébként sokan lemondják a World of Warcraft előfizetésüket, mások a battle.net fiókjukat törlik, néhányan viszont a kreatív módját választják érzéseik kifejezésének. A Hong Kong reddit oldalon például egy felhasználó a Rise and Shine animációs filmet szerkesztette meg úgy, hogy a témához kapcsolódjon. A videó részletben Mei egy kalóz adást fog Winstontól, aki a városban lévő tüntetések felvételeit vetíti le és felszólítja a hallgatóságot, hogy tenni kell valamit, hogy jobb hellyé változtassák ezt a világot. Mei ezután útra kel, hogy csatlakozzon a Hongkong felszabadításáért küzdő emberekhez. 

A videó szédületes mennyiségű pontot és kommentet generált a redditen és sokan arra jutottak, hogy Mei igazán lehetne a tüntetések kabalája. A gondolat többeknél tettet követett és napvilágot láttak a tüntetéseket támogató Mei hőskinézetek. Egyes skinek csak "Free Hong Kong" feliratokat tartalmaznak, míg mások egyenesen tüntetőként ábrázolják a hősnőt. Az alkotók nem titkolt célja mindezzel, hogy a jelképpé vált Mei miatt a kínai kormány letiltsa a Blizzard játékokat az országban, így ha közvetve is, de megtorolhassák a sokak által anti demokratikusnak nyilvánított incidenst a bannolt Hearthstone játékos és kommentátorok körül. A legjobban sikerült Hong Kong Mei skineket és egy pár témába vágó mémet összegyűjtöttünk nektek, kattintsatok az alábbi képre és pörgessétek végig a galériánkat!Úgy tűnik, a Blizzard ebből a helyzetből sehogy sem kerülhet ki már jól még annak ellenére sem, hogy tulajdonképpen csak szabályszerűen jártak el Chung "Blitzchung" Ng Wai esetében. A hivatalos indoklás szerint azért születtek meg a szankciók, mivel a játékos emberek egy csoportját provokálta viselkedésével és lerombolta a stúdióról alkotott általános képet, nem pedig azért, mert mint sokak szemében "kiállt a demokráciáért és a szólásszabadságért". Ettől függetlenül rengetegen azt sejtik a háttérben, hogy a cég az ország zsebében van és a bevételek nagy része erről a piacról származik, ami valójában szintén igaz, ezért pedig példát kellett statuálni, hogy több hasonló eset ne forduljon elő.

Ti mit gondoltok, veszélybe kerülhet a Blizzard, ha Mei valóban a Hongkongi tüntetések kabalája lesz? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Galéria

Kövess Minket!