Hirdetés

Klinika nyílt a videojáték-függők kezelésére

Különleges segítséget kaphatnak azon fiatalok, akik videojáték-függőséggel küzdenek.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Nemzetközi Counter-Strike

CSGO - Dreamhack Showdown: - Team DeftFox vs. Arcane Wave

Hirdetés

2019 májusában adta ki közleményét a World Health Organisation (WHO), amiben szerepel, hogy a videojáték-függőség hivatalosan is mentális betegségnek, zavarnak számít. A gamer közösséget megosztotta a hír, sokan felháborodtak azon, hogy miért kell betegségnek nyilvánítani azt, ha valaki "sokat játszik". Természetesen itt nem erről van szó, hanem a kóros játékfüggőségről, ami felemészti a szociális hálót és komoly egészségkárosodáshoz is vezethet. Az Egyesült Királyságban megnyílt az első olyan speciális klinika, ahol kifejezetten ilyen betegeknek segítenek.

A személyzet olyan 13-25 éves fiataloknak segít, akiknek élete a Fortnite, Candy Crush és Call of Duty körül forog. Pontosan tudja az NHS (Országos Egészségügyi Szolgálat) is, hogy a világ változik, így változik az emberek egészsége is. Erre reagálnia kell az egészségügynek is és a modern kor kihívásaira valódi megoldást kell kínálnia. Klinikai pszichológusok, mentálhigiéné végzettséggel rendelkező ápolók, terápiás orvosok és pszichiáterek várják a betegeket a legújabb intézményben. Az ígéretek szerint már novembertől megindulhat a kezelés folyamata, addig is várják a súlyos problémákkal küzdőket személyesen, vagy akár Skype-on keresztül.

Hiába üdvözlik világszerte rengetegen a technológia fejlődését és az új vívmányok megjelenését, nem szabad félvállról venni ezeknek a negatív hatásait. A klinika igazgatója kitért arra is, hogy a szülők sem tudják pontosan felmérni honnan is kezdődik a függőség és milyen módon kell kezelni, ha már kialakult. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!
 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés