Klinika nyílt a videojáték-függők kezelésére

Klinika nyílt a videojáték-függők kezelésére

Különleges segítséget kaphatnak azon fiatalok, akik videojáték-függőséggel küzdenek.

2019 májusában adta ki közleményét a World Health Organisation (WHO), amiben szerepel, hogy a videojáték-függőség hivatalosan is mentális betegségnek, zavarnak számít. A gamer közösséget megosztotta a hír, sokan felháborodtak azon, hogy miért kell betegségnek nyilvánítani azt, ha valaki "sokat játszik". Természetesen itt nem erről van szó, hanem a kóros játékfüggőségről, ami felemészti a szociális hálót és komoly egészségkárosodáshoz is vezethet. Az Egyesült Királyságban megnyílt az első olyan speciális klinika, ahol kifejezetten ilyen betegeknek segítenek.

A személyzet olyan 13-25 éves fiataloknak segít, akiknek élete a Fortnite, Candy Crush és Call of Duty körül forog. Pontosan tudja az NHS (Országos Egészségügyi Szolgálat) is, hogy a világ változik, így változik az emberek egészsége is. Erre reagálnia kell az egészségügynek is és a modern kor kihívásaira valódi megoldást kell kínálnia. Klinikai pszichológusok, mentálhigiéné végzettséggel rendelkező ápolók, terápiás orvosok és pszichiáterek várják a betegeket a legújabb intézményben. Az ígéretek szerint már novembertől megindulhat a kezelés folyamata, addig is várják a súlyos problémákkal küzdőket személyesen, vagy akár Skype-on keresztül.

Hiába üdvözlik világszerte rengetegen a technológia fejlődését és az új vívmányok megjelenését, nem szabad félvállról venni ezeknek a negatív hatásait. A klinika igazgatója kitért arra is, hogy a szülők sem tudják pontosan felmérni honnan is kezdődik a függőség és milyen módon kell kezelni, ha már kialakult. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!
 

Kövess Minket!