Tovább dagad a Blizzard-bojkott: Toast és a GM casterek is megszólaltak

Tovább dagad a Blizzard-bojkott: Toast és a GM casterek is megszólaltak

Ha így folytatódik, akkor nem marad caster a Grandmaster 2. szezonjának döntőjére...

Blitczchung akciója és a Blizzard reakciója egy olyan mozgalmat indított el a Hearthstone közösségen belül, amire nem valószínű, hogy sokan számítottak. Az egyszerű játékosoktól, Krippen keresztül, az amerikai egyetemi bajnokság kártyásaiig számtalan vélemény került fel az internetre. A Blizzard ezekre még nyilvánosan nem reagált, azonban nem kétséges, hogy óriási zűrzavar zajlik most a cégnél, mivel már valós problémákkal is szembe kell nézniük. Kibler visszalépett a GM döntő castolásától, de nem ő az egyetlen kommentátor, akinek kétségei támadtak a munkáltatójának megnyilvánulásaival és hozzáállásával kapcsolatban.

DisguisedToast

Mielőtt rátérnénk a casterekre, nem kerülhetjük meg a "Legendás pirítóst". Az elmúlt hónapokban elfordult ugyan a HS-től, de Blitzchung esetét ő sem hagyhatta szó nélkül. A híres streamer egyszerűen kijelentette, hogy ha a Blizzard esetleg meggondolja magát a hongkongi játékos tiltásával kapcsolatban, akkor újra elkezd HS-t közvetíteni. Zseniális húzás, de nem is vártunk mást Toasttól.

coL Sottle

Az APAC Gramdmasteren történt incidenssel kapcsolatos szankciókkal lehet, hogy személy szerint nem ért egyet Sottle, de szándékában áll kitölteni a kommentátori szerződését. Nem fogalmaz meg egyáltalán semmilyen konkrétumot, egyszerűen szeretné a munkát elválasztani a személyes gondolataitól és kizárólag annak él, ami a feladata és a szenvedélye.

Raven

Az angol kommentátor kicsit konkrétabban fogalmaz, mint Sottle, ugyanis ő nyíltan kijelenti, hogy nem ért egyet a Blizzard döntésével, de szeretne továbbra is a cégnél dolgozni. Kiváló kérdés, hogy a Blizzard szeretne-e egy olyan alkalmazottal dolgozni a jövőben, aki támogatja a hongkongi tüntetéseket és reméli, hogy a protestálók sikerrel véghezviszik azt, amiért már hetek óta az utcákra vonulnak.

Admirable

Nagyon hosszú véleményt fogalmazott meg a GM legszakállasabb castere. Fél évtizede hallhatjuk már a hangját a legnagyobb versenyeken Admirable-nek, azonban elérkezett számára a váltás ideje. Maximálisan egyetért a Blizzard egyik alapértékével, a "Minden Hang Számít"-tal, azonban az elmúlt időszak eseményei miatt nehéz döntésre szánta el magát. Nem kíván részt venni sem a GM, sem a Masters Tour versenyeken, sőt a BlizzConon sem számíthatunk a feltűnésére a kommentátori székben. Hiába volt ez a szenvedélye és az élete, nem képes úgy castolni, hogy a számára fontosnak tartott elvek ekkora mértékben sérülnek.

Darroch Brown

A brightoni caster teljes mértékben elfogadja Kibler és Admirable döntését, sőt egyet is ért azzal, ami épp Hongkongban zajlik, de nem szeretné elhagyni a Blizzard castercsapatát. Neki a Hearthstone az élete, a közösség tölti ki a napjait már négy éve és a barátai is ennek a játéknak a szerelmesei. Brown nehéz döntést hozott meg, de úgy érzi hogy még nincs itt az ideje, hogy feladja a karrierjét.

A Grandmaster 2. szezonjának rájátszását élőben követhetitek október 11-13. között a PlayHearthstone Twitch csatornán.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!