Az amerikai hadsereg most R6S csapatot igyekszik toborozni!

Az amerikai hadsereg most R6S csapatot igyekszik toborozni!

Nem új keletű a dolog, hiszen korábban már részt vettek egy-két e-sport eseményen, illetve showmatchen is bemutatkoztak, de most kiderült, hogy komolyabb terveket szőnek.

Sport eseményeken folyamatosan feltűnnek, és most már az e-sport vonal is egyre közelebb kerül a hadsereghez. A U.S Army, vagyis az amerikai hadsereg komolyabban is foglalkozik ezzel a területtel, és bár sokakat meglephet a dolog, de Army Esports néven számtalan játékban szeretnék magukat képviseltetni.

Twitteren jelentették be, hogy tovább bővítenék a már most is impozáns játék listát, melyekben van érdekeltségük. Mivel hihetetlenül népszerű a kontinensen a videojátékozás, és a hadseregen belül is nagyon rákaptak a bakák, ezért a lelkesedés odáig fajult, hogy csapatokat is keresni kezdtek. Külön érdekessége a kezdeményezésnek, hogy aktívan szolgáló katonák kerülhetnek csak be egyelőre ezekbe az együttesekbe. Jelenleg League of Legends, Fortnite, Apex Legends, Magic the Gathering: Arena, FGC [Mortal Kombat, Tekken 7 és Smash], Overwatch, valamint Counter-Strike: Global Offensive játékokban érdekeltek és itt van aktív rosterük. Kiderült viszont, hogy Call of Duty: Modern Warfare és Rainbow Six: Siegeben is toborzást hirdettek.

Beszámoltak még arról is, hogy ez nem csupán hobbi vagy casual dolog, szeretnének ugyanis a legmagasabb szinten versenyezni, és persze a későbbiekben nem csak hivatásos katonákat látnának szívesen az alakulataikban, már ami a videojátékos vonalat illeti.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!